Modelfoto: Mostphotos

Psykiatriens Hus i Aarhus mangler penge

Magistraten behandlede mandag anlægsbudgettet for Psykiatriens Hus, men der mangler stadig penge til driften, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse

Magistraten behandlede mandag anlægsbudgettet for Psykiatriens Hus, som er et fælles tilbud mellem Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Huset vil både rumme overnatningspladser og en vifte af ambulante tilbud i et styrket samarbejde mellem region, kommune og frivillige organisationer. På onsdag skal Byrådet tage stilling til anlægsbudgettet, men der mangler stadig syv ud af 12 millioner kroner på det kommunale driftsbudget. Det oplyser Sociale Forhold & Beskæftigelse hos Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Sidste år vedtog Byrådet Psykiatriens Hus, fordi det er den helt rigtige løsning for nogle af de mennesker, der har brug for både regionens behandlingstilbud og kommunal støtte og vejledning. Derfor appellerer jeg også til, at partierne vil følge projektet til dørs med yderligere driftsmidler,” siger socialdemokraten Kristian Würtz, der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, i pressemeddelelsen.

Magistratens behandling af sagen sker samme dag, hvor regeringen bebuder ekstra 100 millioner kroner til de mest syge psykiatripatienter samt børn og unge. Og hvor formanden for Region Midtjylland foreslår at afsætte 50 millioner kroner til et løft af behandlingspsykiatrien.

”Psykiatrien er for alvor kommet på dagsordenen. Det er tiltrængt, for indsatsen for mennesker med psykisk sygdom er under pres over hele linjen. Det gælder hospitalerne, de kommunale bosteder og støtten i eget hjem. I Aarhus har vi brug for at styrke hjælpen til de borgere, der får bostøtte derhjemme eller bor på vores socialpsykiatriske bosteder. Heldigvis har mange af Byrådets partier socialpsykiatrien med i deres budgetforslag. Det tyder på, at der er politisk vilje til at styrke området,” fortsætter Kristian Würtz i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 21 August 2018 09:35

SENESTE TV