Illustrationerne i bogen er lavet af Malene Borum Pedersen selv.

Illustrationerne i bogen er lavet af Malene Borum Pedersen selv. Foto: Thora Fotografi, Thora Knudsen

Børnebogsforfatter vil løse konflikter med leg

Malene Borum Pedersen fra Stavtrup udgiver ny børnebog, der skal inspirere børn til et deltage i hverdagens gøremål med leg og fantasi

Af
Martin Jørgensen

De fleste forældre kender dem. De uundgåelige dagligdagskonflikter. Store som små.

En ny bog fra Malene Borum Pedersen skal gøre op med netop disse. Med bogen 'Freddy & Fantasine på nullermandssafari', forsøger den 39-årige Stavtrup-forfatter at inspirere børnefamilier til at inddrage børn i hverdagens gøremål med leg og fantasi.

"Bogen handler om den måde, som man motiverer sine børn på i stedet for gentagende gange at skulle skælde ud. Den giver inspiration til at løse situationer, som forældre bøvler med sammen med deres børn," fortæller Malene Borum Pedersen.

Konflikter og nattøjsleg

Forfatteren har selv tre piger på henholdsvis otte, fem og tre år.

"Hjemme hos os er det ikke populært at sige, at det er sengetid. Men hvis man i stedet tænder for høj musik og leger nattøjsleg, så er det noget helt andet," fortæller stifteren af fantasine.dk, som så mange af problemerne i familiens egen hverdag.

"Man kæmper med konflikterne og føler sig magtesløs. Det var det samme problem hver gang, at vi skulle børste tænder på min førstefødte datter. Men når min mand Dennis fik tjansen, var der aldrig problemer," siger Malene Borup Pedersen, som fandt ud af, at de legede en leg, hvor det handlede om at fange bamse og kylling inde i munden.

"Det var så simpelt, så det prøvede jeg også af, og så gik det ellers bare som en leg."

Lola Jensen og livsglæde

Malene Borup Pedersen brænder for børns trivsel og udvikling, fortæller hun. Efter flere år i reklamebranchen var det tid til noget nyt.

"Med min baggrund var det lidt op ad bakke, men jeg har den kreative del med mig, og derfor har jeg også selv illustreret bogen. Sproget i bogen er ikke så tungt. Det er derimod legende let."

Det sidste skub til projektet fik Malene Borup Pedersen, da hun så familievejleder Lola Jensen i Go' Morgen Danmark. Lola Jensen har sidenhen også skrevet forord til bogen.

"Mange fagpersoner anerkender denne tilgang til børn. Det skal ikke blive for tungt i hverdagen, for man kan blive presset på tid og overkud, hvilket kan føre til, at man glemmer at have det sjovt. Derfor er det fedt, hvis man kan lave de daglige pligter om til noget, som er sjovt, og som man ser frem til," siger Malene Borup Pedersen, som ikke selv har en pædagogisk baggrund. Noget, som hun selv ser som en fordel.

"Jeg har været meget opmærksom på ikke at pege ringre eller være bedrevidende. Bogen er sjov inspiration fra en mor til andre forældre. Det er min passion, der driver det hele," siger Malene Borup Pedersen.

I øjeblikket kan bogen kun købes for 249 kroner fantasine.dk, hvor man også kan plakater, kort og stickers.

Publiceret 21 August 2018 15:22

SENESTE TV