Foto: Alzheimerforeningen

Opråb fra Alzheimerforeningen:

Vi mangler indsamlere i Aarhus

Godt og vel en måned før en stor indsamling til fordel for de mange tusinde demensramte mangler Alzheimerforeningen indsamlere i Aarhus og Viby

Under overskriften 'Husk mig' går hundredvis af mennesker på gaden lørdag 22. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de omkring 85.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom, og de ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af. Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Aarhus C. Det skriver Alzheimerforeningen i en pressemeddelelse, hvor organisationen opfordrer lokale borgere til at melde sig.

"Med pengene fra landsindsamlingen er vi med til at sikre, at mennesker med demens og deres pårørende får den støtte og rådgivning i hverdagen, der kan gøre livet med demens bedre. Og med støtte til forskningen kan vi holde liv i håbet om at finde en kur," siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, i pressemeddelelsen.

Alzheimerforeningen oplyser i pressemeddelelsen, at der også mangler indsamlere i Viby. Har man lyst til at bruge et par timer på at samle penge ind det gode formål, kan man tilmelde sig på www.huskedagen.dk.

Indsamlingensdagen foregår lørdag 22. september fra klokken 10:00 til 13:00 over hele landet. Se listen over indsamlingssteder her.

jwh

Fakta om demens:

    I Danmark lever op 70-85.000 mennesker med en demenssygdom

    Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom

    Hver dag rammes 40-45 mennesker af demens i Danmark

    I 2040 forventes antallet af mennesker med demens at vokse til 150.000

    Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom.

Publiceret 20 August 2018 07:15

SENESTE TV