Jane Deleuran (t.v.) modtog lørdag hæderen som årets Åbyhøjer 2018.

Jane Deleuran (t.v.) modtog lørdag hæderen som årets Åbyhøjer 2018.

Lærer og baskettræner blev årets Åbyhøjer 2018

Jane Deleuran får titlen for sit arbejde som klasselærer på Åby Skole og sit engagement i Aabyhøj Basket

Af
Louise Nyvang Burmeister

Traditionen tro blev årets Åbyhøjer kåret til Åbyhøj Torvedag, der blev afholdt lørdag. I år faldt valget på Jane Deleuran, der havde fået indstillinger fra flere sider. Hun får prisen for sit arbejde som klasselærer for 0.klasserne på Åby Skole og for sit engagement i Aabyhøj Basket.

Fra scenen på Åbyhøj Torv blev begrundelsen læst op, og der blev blandt andet lagt vægt på følgende:

"Personen formår som lærer at se den enkelte elev, at skabe et godt og værdifuldt sammenhold i de klasser, hun tager imod – et sammenhold som følger klasserne op gennem skoletrinnene. Personen gør en kæmpe og beundringsværdig indsats for byens basketklub. Ligesom hun år efter år skaber nye hold, der i den grad kommer til at brænde for sporten. Personen åbner desuden sit hjem op for hjemmebag for alle basketpigerne. Personen har været med til at forme mange af de succesfulde pigehold fra Aabyhøj Basket. Der bliver sat fokus på fællesskabet og det at være en god holdspiller – samtidig med, at der bliver trænet benhårdt og vinderinstinktet tændes. Vi er glade for at kunne give titlen som årets Åbyhøjer til Jane Deleuran."

Med titlen følger 3.000 kroner som en lille gave for den store indsats i lokalsamfundet. Det er Aabyhøj Håndværker- og Handelsstandsforening, der står for at kåre årets Åbyhøjer.

Publiceret 20 August 2018 10:30

SENESTE TV