AGF vil have endnu flere af det helt unge medlemmer.

AGF vil have endnu flere af det helt unge medlemmer. Foto: Trine Niebuhr

Ny bane på vej: AGF satser på de helt unge

Nyt klubhus og en ekstra fodboldbane på Terp Skovvej fører til, at AGF nu skal have endnu flere unge medlemmer

Af
Martin Jørgensen

Med den nye store millioninvestering i form af det topmoderne klubhus og AGF's nye fodboldbane fra 2019 på det grønne område Vidtskue, er det nu tid til at klubben skal have endnu flere spillere i ungdomsrækkerne.

Der er tale om årgangene U5 til U9, hvor klubben vil sætte ind og skabe et kvalitetstilbud primært til områdets drenge, der elsker at spille fodbold. Det er amatørafdelingen, der står bag den nye satsning bakket op af den professionelle afdeling.

"Når vi nu får en ny bane til rådighed, så syntes vi, at vi sagtens kunne tage flere medlemmer ind, og i denne omgang har vi valgt at koncentrere indsatsen til børnefodbold," siger Steffen Olesen, der er fodboldformand i AGF.

Ingen elitær ungdom

Rundt omkring i Europa har der i fodboldens verden været en tendens til, at elitefodbold rykker længere og længere ned i aldersgrupper. Det skal dog ikke til at være tilfældet i AGF med det øgede medlemstal.

"Der er sikkert nogen, der har fået en opfattelse af, at AGF er for elitært, men når vi taler børn fra fire-fem års alderen og op til 10 år, så er det altså ikke elite," siger Steffen Olesen og slår fast:

"De skal have fodbolden ind fra barns ben, men i den alder skal der ikke være forskel på at spille børnefodbold i AGF eller Thyborøn."

Lidt forskel er der dog alligevel på AGF og mange andre Aarhus-klubber. I AGF opererer man ikke med forældretrænere. Det har klubben aldrig gjort, fortæller Steffen Olesen.

"Vi stræber lidt højere, og alle vores ungdomstrænere skal være fyldt 18 år og have lyst til at dygtiggøre sig gennem en træneruddannelse. På den måde sikrer vi, at det ikke bare er et CPR-nummer, der er her, fordi han har tiden til det."

Åbent hus

Søndag 19. august afholder AGF børneaktivitetsdag fra klokken 11, hvor alle ungdomstrænere står klar til at tage imod unge interesserede fodboldspillere, og allerede nu føler klubben sig rustet til at tage imod flere medlemmer.

"Vi har afholdt samtaler i løbet af sommerferien, og det er vigtigt at understrege over for alle forældre, at vi har helt styr på tingene i AGF. Ingen forældre er tvunget til at blive i halvanden time, mens træningen er i gang. Der er altid folk til at tage sig af træningen, som foregår på en struktureret måde."

"Vi har styr på tingene i vores klub, gode fodboldbaner og dygtige træner. Vi har fine faciliteter og et nyt klubhus, som er ét af de største og mest fantastiske i hele Skandinavien."

Kontingentbetalingen kommer til at ligge mellem 800 og 900 kroner om året. Den nye fodboldbane kommer til at stå klar i 2019, hvor Vidtskue, som ligger mellem boligblokkene Præstevangen og villaer, omdannes til en fodboldbane med naturgræs.

Publiceret 18 August 2018 10:00

SENESTE TV