Foto: Aarhus Central Food Market og Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Kendt madkæde føler sig kopieret af Aarhus Central Food Market

Til Finans.dk fortæller Lasse Skjønning Andersen, stifter og ejer af Grød-kæden, at han føler, ny bod i Aarhus Central Food Market er en kopi af Grød-konceptet

Stifteren af den populære restaurant-kæde Grød, Lasse Skjønning Andersen, er noget overrasket over, at der i hans gamle bod i Aarhus Central Food Market er åbnet et nyt grød-koncept, som ifølge ham selv til forveksling ligner Grød-konceptet. Det fortæller han torsdag til Finans.dk

"Umiddelbart ligner det jo meget vores koncept og mad. Og jeg er overrasket over, at de (Aarhus Central Food Market, red.) slet ikke har orienteret os eller gået i dialog med os om det. Min største bekymring er, at folk går hen til vores tidligere bod og stadig tror, det er en Grød-bod," siger han til mediet.

Det er boden "Ske og Skål", som Lasse Skjønning Andersen føler ligner en kopi af hans eget koncept. Den er blevet åbnet af Aarhus Central Food Market i den tidligere Grød-bod, og det er endda også Grøds tidligere inventar, som udgør 'Ske og Skål'-boden. For da Lasse Skjønning Andersen valgte at flytte Grød ud af Aarhus Central Food Market, tilbød det aarhusianske madmarked at købe hele Grøds inventar. Han forklarer dog til Finans, at han slet ikke havde regnet med, at der ville blive åbnet en lignende bod.

Ikke intentionen af kopiere

Aarhus Central Food Market fortæller til Finans, at stedet ikke føler, de kopierer Grød.

"Det har ikke været intentionen at kopiere Grød. De har et godt koncept, men de har ikke eneret til at lave en bygotto. Desuden har vi retter på menukortet, som Grød aldrig har haft på sit menukort, f.eks. brændende kærlighed," siger Signe Høyer, kommunikationsmedarbejer i Aarhus Central Food Market til Finans.

Overfor Finans slår Lasse Skjønning Andersen fast, at han ikke vil gøre noget stort ud af, at den nye bod i Aarhus Central Food Market minder så meget om hans eget koncept. I stedet forsøger han at se fordelen ved den nye konkurrence.

Grød åbner igen i Aarhus i løbet af 2019.

jwh

Publiceret 16 August 2018 18:38

SENESTE TV