Ulv fotograferet af vildtkamera 8. august på Norddjursland.

Ulv fotograferet af vildtkamera 8. august på Norddjursland. Foto: Lars Kejser

Ulv fotograferet to gange på Djursland

En ulv har muligvis slået sig ned på det nordlige Djursland

Af
Jeppe Rafn

Vildtkameraer har indenfor den seneste måned taget to billeder af en ulv på Djursland. Det skriver Miljøstyrelsen, som vurderer, at det er den samme ulv, der er blevet fotograferet to gange.

Det første foto blev taget 8. juli på det nordøstlige Djursland. Det andet foto blev taget 5. august ligeledes på det nordlige Djursland, men knap så langt østpå. Miljøstyrelsen offentliggør ikke præcist, hvor billederne er taget.

Miljøstyrelsen ved ikke, om ulven er en af de otte unger, der i foråret 2017 blev født ved Ulfborg, eller om det er en i dansk sammenhæng ny ulv. Forskerne håber på at finde afføring fra ulven, så man via DNA kan bestemme, om det er en af de danskfødte ulve eller en indvandret ulv.

Om ulven på Djursland er kommet for at blive, er et åbent spørgsmål. Unge ulve strejfer gerne over meget store afstande, skriver Miljøstyrelsen, for at finde en mage, men det hænder også, at enlige ulve slår sig ned i et egnet område, selvom den ikke har fundet en mage.

Ulveeksperten Peter Sunde har tidligere fortalt i Lokalavisen, at Djursland er et særdeles attraktivt område for ulve, fordi der er få mennesker, store sammenhængende skovområder, hede - og masser af føde.

"Djursland vil formentlig være et eldorado for ulve. Jeg tror, der vil være rigeligt med føde til en ulvefamilie i hvert fald på Norddjursland, der har en meget stor bestand af hjortevildt," sagde seniorforsker Peter Sunde til Lokalavisen for et halvt år siden.

Det er ikke første gang, at der er en ulv på det nordlige Djursland. I 2014 blev der med fem måneders mellemrum fundet ulveafføring, der sammen med andre observationer indikerede, at der i en længere periode havde været en ulv i området.

Publiceret 15 August 2018 14:46

SENESTE TV