Foto: Mostphotos / Google Maps

Se kortet: Disse steder i Aarhus har lige nu en sur smiley

Lokalavisen Aarhus har samlet et kort over de steder i Aarhus Kommune, som lige nu har en sur smiley fra Fødevarestyrelsen hængende i vinduet

Af
Jonas Wrede Hansen

Onsdag i sidste uge fik natklubben Oops tildelt en sur smiley for dårlig rengøring af en isterningmaskine. Men den aarhusianske natklub er slet ikke det eneste sted i Aarhus kommune, der lige nu har en sur smiley. Det viser en gennemgang, som Lokalavisen Aarhus har foretaget.

16 steder i kommunen har således en sur smiley fra Fødevarestyrelsen hængende i vinduet. Det fremgår af smiley-ordningens hjemmeside, Findsmiley.dk, hvor man nemt kan finde frem til de kontrolrapporter, som bliver udarbejdet hver gang, at Fødevarestyrelsen har været forbi et sted, der har med salg af fødevarer at gøre.

Lokalavisen Aarhus har i et interaktivt kort samlet alle kommunens sure smileyer. Se det herunder.

(Artiklen fortsætter under det interaktive kort)

Alle danske virksomheder, der har med fødevarer at gøre, skal have en kontrolrapport fremme i vinduet, som viser resultatet af Fødevarestyrelsens seneste besøg. Det forklarer Susanne Frandsen, der er sektionsleder i nordøst-teamet under Fødevarestyrelsens fødevarekontrol, til Lokalavisen Aarhus.

"Det skal de, og de kan hverken betale sig fra det eller noget. Det er lovgivningen," fortæller hun og fortsætter:

"Vi forsøger at lave opfølgende tjek inden for to måneder ved hvert sted."

"Høj fødevarestandard i Danmark"

Fødevarestyrelsen har 3.382 registrerede virksomheder med adresse i Aarhus Kommune, der har med fødevarer at gøre, så det er heldigvis en meget lille andel af dem, der ved seneste kontrolbesøg fik en sur smiley.

Ifølge Horesta, der er en dansk brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, skal man da heller ikke som forbruger frygte for, at der bliver slækket på hygiejnen og rengøringen hos de danske restauranter og caféer.

"Jeg tror generelt, at folk synes, der er en høj fødevarestandard i Danmark, så de er ikke nervøse for at gå ud at spise, og det er smiley-ordningen jo med til at understøtte," fortæller Jakob Beck Wätjen, der er formand for Horesta i Region Midtjylland og samtidig er direktør for Montra Hotel Sabro Kro.

Han er glad for Fødevarestyrelsens smiley-ordning, som han mener, er med til at levere et højt niveau blandt de danske spisesteder. Samtidig tvivler han dog på, hvor meget de danske forbrugere kigger på den kontrolrapport, som alle danske spisesteder er tvunget til at have fremme et synligt sted i restauranten.

"Det er sjældent, at jeg ser folk stoppe op at læse vores kontrolrapport ude hos mig," fortæller Jakob Beck Wätjen og tilføjer, at han tror, der er meget stor forskel på, hvor meget kontrolrapporten betyder fra sted til sted.

"Hvis du er en strøgforretning, der mest har kunder fra byen om natten, som skal ind at have et slice et eller andet, så tror jeg ikke, at den er så vigtig. Hvis du er en Michelin-restaurant, så tror jeg, at den er rigtig vigtig," forklarer han.

Publiceret 08 August 2018 19:55

SENESTE TV