Det træbeklædte havnebad kan være glat, og livredderne oplyser, at der er flere, som glider på underlaget, når de har været i vandet. Så anbefalingen er, at gæsterne går roligt rundt og ikke løber.

Lort i vandet: Havnebadet har været lukket siden i morges

Havnebadet i Aarhus har været lukket i dag på grund af afføring i vandet. Det skriver Århus Stiftstidende

Det har været en rigtig dårlig dag på badefronten i Aarhus. Aarhus Kommune har frarådet folk at bade ved strandene Blommehaven og Ballehage på grund af risiko for spildevand i vandet som følge af brud på en kloakledning.

Men også Havnebadet i Aarhus har været ramt af dårlig vandkvalitet. Ifølge Århus Stiftstidende er der nemlig blevet fundet menneske-afføring i børnebassinet, hvilket har medført, at stedet har været lukket siden mandag morgen.

"Der er ganske enkelt tale om, at nogle unge mænd, har været nede i nat for at lave en "pølle" i børnebadet," fortæller hydrogeolog i Aarhus Kommunes afdeling for Teknik og Miljø, Nikolaj Kruse Christensen, til mediet.

Ifølge hydrogeologen er det stadigvæk uvist, om havnebadet åbner tirsdag.

Populært sted

Aarhus Havnebad har ellers været et af de mest populære steder for aarhusianerne at få en kold dukkert, sidet det åbnede for lidt over en måned siden. Ifølge dets egen app, der ganske enkelt bare hedder 'Havnebadet', har der i skrivende stund været 92.512 i havnebadet, som er verdens største af sin slags.

Når kalenderen viser september er det dog slut med daglige åbninger. Havnebadet holder i stedet åbent i weekender helt frem til 1. juni 2019, hvor Havnebadet atter har åbent dagligt tre måneder frem.

jwh

HAVNEBADET

Havnebadet er blevet til takket være en donation på 40 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond.

Havnebadet ligger ved Bassin 7 i Aarhus Ø. Havnebadet er åbent hver dag i juli og august fra klokken 11 - 19. Der er livreddere tilstede i hele åbningstiden.

Det består af et 50 meter bassin, et børnebassin med skrå bund, et bassin til juniorer, et springbassin og to saunaer. Sidstnævnte har dog ikke været åbne i juli og august.

Havnebadet er tegnet af den anerkendte, danske arkitekt Bjarke Ingels og kan rumme 650 badegæster

Der er også et promenadedæk, som er åbent døgnet rundt.

Publiceret 06 August 2018 19:02

SENESTE TV