Mange mennesker har fundet vej til VM i sejlsport i ser sejlerne både fra havenfronten og på de store skærme, som er placeret der.

Mange mennesker har fundet vej til VM i sejlsport i ser sejlerne både fra havenfronten og på de store skærme, som er placeret der. Foto: Tahmasbi

VM i sejlsport: Fuldt hus på havnen

Dansk Idrætsforbund er ovenud tilfredse med afviklingen af VM i Sejlsport. Aarhus Ø passer perfekt til konkurrencen og de mange aktiviteter, der trækker masser af folk

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Næstformanden for Dansk Idrætsforbund, Hans Natorp, er yderst tilfreds med VM i Sejlsport, der finder sted i disse dage og frem til 12. august på Aarhus Ø.

”Jeg ser mennesker over det hele, og er meget tilfreds med både interessen for vores arrangement men i høj grad også for de 1300 frivillige, som er med til, at få det hele til at køre,” siger Hans Natorp.

Der er i weekenden fyldt godt op på tribunen, hvor publikum klapper og hujer, når sejlerne nærmer sig havnefronten for at vende om og sejle ud mod målstregen.

Der er i weekenden fyldt godt op på tribunen, hvor publikum klapper og hujer, når sejlerne nærmer sig havnefronten for at vende om og sejle ud mod målstregen. Foto: Tahmasbi

Næstformanden har selv en fortid som olympiadedeltager, og kender sejlsporten fra alle sider.

”Lige nu er de allerbedste af de bedste samlet i Aarhus. De har øvet sig i otte-ti år, og ingen skal stå i vejen for dem. Så når de er tilfredse, betyder det, at alt er godt,” ler Hans Natorp.

Han pointerer, at ingen andre stævner har så mange topatleter samlet på et sted. Der er 1200 af dem fordelt på 10 forskellige klasser, og deltagerne stammer fra i alt 100 nationer. Der er hejst et flag for hver eneste af dem hele vejen langs havnekanten.

100 nationer deltager i VM i Sejlsport, og deres flag vajer i vinden langs havnekanten.

100 nationer deltager i VM i Sejlsport, og deres flag vajer i vinden langs havnekanten. Foto: Tahmasbi

”Det er virkelig værd at gå efter et arrangement som dette. Alle kan følge med, for der er en utrolig god speak, som hele tiden forklarer, hvad der foregår. Samtidig kan man se det både på de store skærme og ude på havet,” forklarer Hans Natorp.

På skærmene ser man bådene filmet helt tæt på, og det bliver meget tydeligt, hvem der ligger hvor i feltet. Samtidig klippes grafiske oversigter ind. De viser på meget pædagogisk vis, hvor stor afstand, der er mellem deltagerne.

De store skærme på Aarhus Ø gør det muligt at følge sejlerne helt tæt på samtidig med, at man kan se dem ude på havet.

De store skærme på Aarhus Ø gør det muligt at følge sejlerne helt tæt på samtidig med, at man kan se dem ude på havet. Foto: Tahmasbi

Bådene skydes i gang pænt langt fra kysten, så da er skærmene vigtige for at man kan følge med. Men de sejler ind mod tribunen og vender tæt på publikum, der følger nøje med og klapper og hujer. Stemningen er medrivende.

”Århus Ø bliver virkelig sat på verdenskortet,” siger Hans Natorp.

Publiceret 05 August 2018 12:10

SENESTE TV