Dorte Kuula, der har været med til at kæmpe for at få kunstgræsbane til Brabrand, glæder sig over at det nu meget snart er slut med grusbanen. Den bagerste del af banen bliver dog bevaret, så petanque-spillerne stadig kan boltre sig.

Dorte Kuula, der har været med til at kæmpe for at få kunstgræsbane til Brabrand, glæder sig over at det nu meget snart er slut med grusbanen. Den bagerste del af banen bliver dog bevaret, så petanque-spillerne stadig kan boltre sig.

Slut med aflyste træninger:

Nu kommer kunstgræsset til Brabrand

Forventningen er, at kunstgræsbanen står klar på Brabrand IF's anlæg til efterårsferien

Af
Louise Nyvang Burmeister

I torsdags kom den formelle byggetilladelse fra Aarhus Kommune, og dermed er der nu ikke længere forhindringer i vejen for at Brabrand IF's gamle grusbane bliver forvandlet til kunstgræs.

Idrætsklubben på Engdalsvej har netop indgået en kontrakt med Brdr. Møller A/S om, at det lokale entreprenørfirma skal opføre en kunstig græsbane på stedet i august.

Pengene til banen er fundet efter lang tids indsamling via støtte fra Aarhus Kommune, erhvervssponsorater, fonde og private. Og det glæder talsmanden for projektgruppen i Brabrand IF, der har stået for at realisere drømmen om en kunstgræsbane, så fodbolden kan rulle ubesværet hele året rundt.

"Vi har i projektgruppen nu været i gang i næsten to et halvt år, og der er brugt rigtigt mange timer på det her. Så det bliver utroligt dejligt, når det første spadestik forhåbentligt bliver taget her i begyndelsen af august, siger Paw Simon Krogh og tilføjer:

"Brabrand IF spiller en stor og positiv rolle i vores lokalsamfund. Med vores nye kunstgræsbane kan foreningens rolle ikke bare bevares, men udbygges og styrkes i fremtiden. Det er ambitionen, og det er jeg sikker på, at vi lykkes med."

Prisen for det ikke-voksende græs løber op i syv millioner kroner. Det er noget dyrere end normalt for en kunstig bane, men hænger sammen med det specielle sted, idrætsklubben er placeret. Fodboldbanerne ligger nemlig meget tæt ved Brabrand Sø og er placeret på en gammel losseplads.

"Det gør, at jordbundsforholdene er vanskelige. Der bliver let meget svampet, og vi har svært ved at komme af med vandet," forklarer Dorte Kuula, der er en af de frivillige i klubbens projektgruppe.

Den nuværende grusbane har i vinterperioden ofte været plaget af vandpytter, der er blevet til ispytter.

"Det har været grusomt. Så vi ser rigtig meget frem til en kunstgræsbane," siger Dorte Kuula og beskriver Brabrand som en landsby, der er gået sammen om det her projekt:

"Det er lykkedes på grund af skønne, gode lokale kræfter. Frivillige har virkelig knoklet for at få det her gjort muligt."

Banen forventes at stå klar i uge 42.

Kunstgræs koster

Pengene til kunstgræsbanen er kommet dels fra Aarhus Kommune, der har bidraget med 3,1 millioner kroner, fonde såsom Meyerdonationen, Spar Nord og Nordea Fonden, erhvervssponsorater og private donorer. Derudover har klubben brugt cirka en million kroner af sin opsparing.

Publiceret 20 July 2018 10:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.