Arkivfoto: Morten Rasmussen/Scanpix

Livsfarlig sejlads: Nu advarer færgeselskab inden det koster liv

Molslinjen oplever hver dag situationer på havet, som potentielt kan risikere med at koste liv

Flere gange i løbet af sommeren har man i det centrale Aarhus kunnet høre den høje lyd fra Molslinjens horn. Det er der en god forklaring på. Og det er endda en ret alvorlig en af slagsen. For gentagne gange har Molslinjen henover sommeren oplevet, at andre søfolk er sejlet for tæt på den enorme færge og dermed skabt farlige situationer. Det skriver TV2 Østjylland.

"Vi er nødt til at være meget opmærksomme på den øgede trafik på vandet. Når vi tuder i hornet, er det ofte for at advare folk, vi vurderer er for tæt på færgen, og som vi med hornet vil sikre, der har set os og flytter sig," siger informationschef hos Molslinjen Jesper Maack til mediet.

Ifølge Aarhus Havns havnekaptajn er det et stort problem, at mange på havet tilsyneladende ikke respekterer forbuddet mod at sejle ind på færgens rute.

Vi har et større og større problem med fritidssejlere, der ignorerer vores kæmpe seks meter brede skilt, der viser ”indsejling forbudt” eller befinder lige foran udmundingen, når færgen kommer. Det er næsten hver eneste dag, at færgen må tude i hornet. Vi kan herfra få fat i dem og henstille til at følge skiltningen i havnen, men vi kan ikke udstede bøder. Det er politiets opgave, og de har jo andet at lave end at rende herude," siger Søren Tikjøb, havnekaptajn hos Aarhus Havn, til TV2 Østjylland, hvor han samtidig tilføjer, at det potentielt kan ende i livsfarlige situationer.

Politiet har den seneste måned foretaget flere razziaer på havnen for netop at komme problemet til livs.

jwh

Publiceret 17 July 2018 08:15

SENESTE TV