Årslev Kro ligger på Silkeborgvej nær motorvejen. Foto: Google Maps

Årslev Kro ligger på Silkeborgvej nær motorvejen. Foto: Google Maps

Sur smiley og bøde til Årslev Kro igen: Beskidt køkken og isterningmaskine

Årslev Kro har for anden gang på et år modtaget kritik og nedadvendte mundviger fra Fødevarestyrelsen

Af
Danni Paulsen

15.000 kroner i bøde og en sur smiley på kontrolrapporten blev resultatet, efter Fødevarestyrelsen 27. juni var på besøg hos Årslev Kro.

Det er anden gang, at den over 150 år gamle kro har fået en bøde og en sur smiley på et år.

Sidst, den var gal, var 7. juli 2017, hvor der blev fundet sorte belægninger i kroens isterningmaskine og gamle rester samt plamager forskellige steder i køkkenet.

Forholdene blev bragt i orden, og det resulterede i en glad smiley, men da Fødevarestyrelsen forleden så køkkenet efter i sømmene igen, kunne man konstatere lignende problemer som for godt et år siden.

"Der er plamager af gamle produktrester og fedtede, gullige belægninger under arbejdsborde, på hylder og bordben flere steder i køkkenet samt på sider af inventar," skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i kontrolrapporten.

I en ovn, et komfur, et vandbad, en røremaskine, skuffer og et varmeskab til rene tallerkener fandt man også fedtede og gamle plamager af produkrester.

På en blæser i kølerummet blev der også fundet sorte, skimmellignende plamager.

Og så var der igen hyr med isterningmaskinen, der indeholdt røde og sorte belægninger.

Ydermere konstateres det, at Årslev Kro ikke har skadedyrssikret tilfredsstillende de steder, hvor man opbevarer madvarer.

Ifølge rapporten bemærkede kroen overfor Fødevarestyrelsen, at man er i tvivl om, hvorvidt de rengøringsprodukter, man benytter, er de rigtige til opgaven.

Publiceret 12 July 2018 12:33

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.