Årslev Kro ligger på Silkeborgvej nær motorvejen. Foto: Google Maps

Årslev Kro ligger på Silkeborgvej nær motorvejen. Foto: Google Maps

Sur smiley og bøde til Årslev Kro igen: Beskidt køkken og isterningmaskine

Årslev Kro har for anden gang på et år modtaget kritik og nedadvendte mundviger fra Fødevarestyrelsen

Af
Danni Paulsen

15.000 kroner i bøde og en sur smiley på kontrolrapporten blev resultatet, efter Fødevarestyrelsen 27. juni var på besøg hos Årslev Kro.

Det er anden gang, at den over 150 år gamle kro har fået en bøde og en sur smiley på et år.

Sidst, den var gal, var 7. juli 2017, hvor der blev fundet sorte belægninger i kroens isterningmaskine og gamle rester samt plamager forskellige steder i køkkenet.

Forholdene blev bragt i orden, og det resulterede i en glad smiley, men da Fødevarestyrelsen forleden så køkkenet efter i sømmene igen, kunne man konstatere lignende problemer som for godt et år siden.

"Der er plamager af gamle produktrester og fedtede, gullige belægninger under arbejdsborde, på hylder og bordben flere steder i køkkenet samt på sider af inventar," skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i kontrolrapporten.

I en ovn, et komfur, et vandbad, en røremaskine, skuffer og et varmeskab til rene tallerkener fandt man også fedtede og gamle plamager af produkrester.

På en blæser i kølerummet blev der også fundet sorte, skimmellignende plamager.

Og så var der igen hyr med isterningmaskinen, der indeholdt røde og sorte belægninger.

Ydermere konstateres det, at Årslev Kro ikke har skadedyrssikret tilfredsstillende de steder, hvor man opbevarer madvarer.

Ifølge rapporten bemærkede kroen overfor Fødevarestyrelsen, at man er i tvivl om, hvorvidt de rengøringsprodukter, man benytter, er de rigtige til opgaven.

Publiceret 12 July 2018 12:33

SENESTE TV