Galleri og video: FotoTrine - Aarhus' selfie-dronning

Trine Niebuhr fra Lystrup har gennem sin hobby taget et hav af selfies af kendte mennesker

Af
Kim Skovrup Andersen

Hvad har kronprins Frederik, Jürgen Klinsmann, Jesper Grønkjær, Kurt Westergaard, Thomas Helmig, B.S. Christiansen, Johnny Reimar, Steffen Brandt, Dario Campeotto, grevinde Alexandra og Ulrik Vilbæk til fælles?

Jo, udover at være kendisser, er de at finde på Trine Niebuhrs selfievæg på hendes hjemmeside - vildmedfoto.dk.

Her har FotoTrine, som fotografen fra Lystrup bedst kendes som, oploadet 500 selfiefotos, og den er blevet døbt 'Du er først kendt, når du er fotograferet med FotoTrine'.

Den 47-årige førtidspensionist har nærmest opnået legendestatus i det aarhusianske idræts- og kulturliv, hvor hun foreviger store som små begivenheder i lokalområdet og lægger et hav af billeder på sin hjemmeside vildmedfoto.dk. Her runder hun snart en million fotos.

"Det første billede, jeg fik taget sammen med et andet menneske, var med den lokale Lystrup-kunstner Hans Krull til en galleri-fernisering. Der var dér, det startede, men det var jo ikke en rigtig selfie. Men Hans var den første, jeg turde at gå hen til og spørge: Og så blev det til en udfordring, jeg gav mig selv," fortæller FotoTrine, som lider af angst.

"Min første rigtige selfie var med den tidligere borgmester Flemming Knudsen. Ham lærte jeg at kende ret hurtigt. Flemming er også en stor sportsfan, og vi kommer mange af de samme steder. I dag er det let at få folk med. Jeg spørger: 'Vil du med på min selfie-væg'. De fleste siger ja, og så kan jeg lokke med, at jeg har nogle prominente gæster i galleriet," siger hun.

En af dem er selveste kronprinsen, som kom i kassen, da han for nylig indviede det internationale sejlsportscenter i Aarhus. Og netop den selfie har en stor plads i fotografens hjerte:

"Det var sjovt, fordi jeg gik hen og spurgte ham, men det var svært, fordi det var et officielt arrangement. Men så fik jeg fat i ham senere, da ham kom gående med Jacob Bundsgaard. Så sagde jeg: 'Frede, Frede, Frede: Må jeg ikke godt få en selfie med dig. Du kan selv spørge Jacob, hvor vigtigt, det er at komme på FotoTrines selfievæg'. Og så sagde Jacob, at det var rigtig nok, og så grinte de, og så kom ham hen og så fik vi taget et fantastisk billede," fortæller hun smilende.

Karin Salling-selfierne er FotoTrine også meget tilfreds med.

"Jeg er ekstremt glad for mine billeder sammen med Karin Salling, for hende beundrer jeg rigtig meget. Hun er meget givende med penge, og jeg er meget givende med billeder. Jeg har lært hende at kende som menneske, og hun er altid sød og rar. Hun får mig til at føle mig mere værd, og hun har skrevet til mig, at det jeg gør er værdifuldt," siger FotoTrine og fortsætter:

"Når jeg går ind i min rolle som Foto Trine og tager min kasket på er der mange, som gerne vil høre min historie om, hvem jeg er, og hvorfor jeg fotograferer. Der kommer noget kontakt ud af det. Det er en form for 'ice-breaker'. Det giver noget selvværd og selvtillid at fotografere. Jeg har noget at stå op til hver morgen og kommer afsted. Hvis jeg har en smule angst, hjælper det at komme ud og tage billeder og møde mennesker. Og nu hvor jeg har været så åben omkring min angst, er folk gode til at invitere mig til alle mulige forskellige ting. Det får mig til at glemme min angst for angsten, når 150 børn vil have taget billeder."

Den selfie, som hidtil har været sværest at få er med den tidligere fodbold-landstræner Morten Olsen.

"Han havde lovet mig det mange gange, og jeg havde søgt akkreditering til fodboldkampe kun for at møde ham, for han er mit helt store idol. Tredje gang var lykkens gang. Jeg måtte kæmpe for den og skulle forbi en masse fodboldstjerner fra Danmark og Tjekkiet, før det endelig lykkedes," fortæller FotoTrine, som dog også har oplevet at få et nej.

"Den eneste, der har sagt nej, er Søren Ryge. Han synes, det er noget pjat. Det ville han ikke stille op til. Men nu er det en udfordring, og jeg håber, jeg kan overtale ham en dag," siger hun.

Amerikanske drømmeselfies

Hun er stadig på jagt efter specielle selfies.

"Jeg drømmer om en selfie med den amerikanske sanger Kenny Rogers, men det sker nok aldrig, fordi han er stoppet med at spille. Og så ærgrer det mig, at jeg ikke har fået en med den tidligere amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, men jeg har hørt, han kommer til Aarhus til november, så der er måske en mulighed," lyder det fra hende.

På hendes hjemmeside kan man downloade billeder ganske gratis, og det hænder, at der bliver doneret penge fra brugerne.

FotoTrine kommer rundt på sin scooter til de forskellige opgaver og kører mange kilometer.

"Jeg tror, jeg er på min sjette scooter. Den, jeg kører på nu, har jeg fået af Jørgen Danielsen fra Sjette Frederiks Kro. Han er altid sød ved mig. Han har også sponsoreret en computer til mig på et tidspunkt. Der er mange, der er gode til at støtte mig, så det er jeg selvfølgelig glad for, og det er en stor hjælp for mig," siger hun.

I dag er rollerne blevet byttet om, og der er flere og flere, der spørger FotoTrine, om de må fotograferes til hendes selfie-væg.

"Nu kommer folk hen til mig og spørger, fordi de vil også være kendte. Så det er ret sjovt. Det er en god blanding af, at jeg jagter de rigtig kendte, og så dem der ikke er så kendte, de jagter mig," siger hun med et smil, inden Lokalavisen udsendte får taget et foto sammen med selfie-dronningen fra Lystrup.

Se alle FotoTrines selfies her

Publiceret 12 July 2018 11:45

SENESTE TV