Visualisering af kommende boligbyggeri på Ryhavevej 7 i Hasle, set fra Ryvej. Udført af C.F. Møller

Visualisering af kommende boligbyggeri på Ryhavevej 7 i Hasle, set fra Ryvej. Udført af C.F. Møller

Haslehus rives ned:

Stort boligbyggeri på vej på Ryhavevej

Nyt byggeri på Ryhavevej omdanner erhvervsbygningen Haslehus til lejligheder i op til fem etager

Af
Louise Nyvang Burmeister

Ejendommen på hjørnet af Ryhavevej og Klokkerbakken er nu blevet solgt til et jysk-fynsk ejendomskonsortium. Dermed er nyt boligbyggeri på vej på grunden tæt ved Hasle Torv.

Der er planer om cirka 4.000 etagemeter lejligheder i op til fem etager. Den nuværende ejendom Haslehus rives ned.

Ifølge en pressemeddelelse fra ejendomsmægler Collier International er ejendommen solgt til et konsortie med direktør for CP Byg Christian Poulsen i spidsen:

"Jeg har selv en håndværksmæssig baggrund, så noget af det, vi prioriterer, når vi bygger, er materialevalg og godt håndværk. Boligerne skal være funktionelle og godt indrettet. Der bliver en fantastisk udsigt, fra de øverste vil man kunne se ind over byen med vandet i baggrunden," siger Christian Poulsen i pressemeddelelsen.

Christian Poulsen har for nylig færdiggjort et andet byggeprojekt i Aarhus. På Thorsvej i Åbyhøj - den såkaldte gamle fjernvarmegrund - står han bag byggeriet af 18 lejligheder i fem punkthuse.

Naboerne har klaget

Ligesom der var nabo-protester mod byggeriet i Åbyhøj, har der også været kritiske røster i Hasle. Naboerne omkring Ryhavevej har protesteret mod byggeplanerne, der med kommunens tilladelse omgår en tidligere byggeprocent på 45 til nu at tillade 125 procent.

Formanden for Ejerforeningen Hasle Torv, ejendommen Ryhavevej 1A - 5C, der repræsenter 88 lejligheder, har gjort indsigelse.

"Vi har protesteret især mod højden. Man placerer blokke helt ud til vejen, parallelt med vores. Det betyder, at vores lejligheder, der har gavlvinduer, kommer til at kigge lige ind i deres gavl," siger Palle Christiansen, der som formand for Ejerforeningen Hasle Torv fik foretræde for byrådet i forbindelse med behandlingen af den nye lokalplan for området i december.

"Vi ønskede os, at man ville vinkle bygningen, ligesom Haslehus ligger skråt. Men det ønskede man ikke. Vi har nu gjort, hvad vi kunne. Vi må affinde os med, at vi får naboer," siger Palle Christiansen, der dog også kan se positive ting ved forandringen.

"Selve byggeriet ser pænt ud på de foreløbige tegninger. Det er jo frygteligt, som bygningen ser ud i dag. Det kan vi næsten ikke være bekendt," mener Palle Christiansen.

Det er arkitektfirmaet C.F. Møller der har tegnet de nye boliger.

Byggeriet påbegyndes formodentlig i foråret 2019 og forventes at stå klar til indflytning i efteråret eller vinteren 2020. Foruden boliger bliver der 400 kvadratmeter erhverv, sandsynligvis kontorlejemål.

Publiceret 10 July 2018 08:00

SENESTE TV