Foto: Jens Dresling/

Foto: Jens Dresling/ Ritzau/Scanpix

Ny medieaftale: Radio 24Syv kan ende i Aarhus

Radiokanalen skal flyttes fra hovedstaden til vest for Storbælt. DF håber, kanalen placeres i Aarhus

Af
Danni Paulsen

Regeringen og Dansk Folkeparti har natten til fredag indgået en ny femårig medieaftale.

Som forventet blev DR beskåret markant med hele 20 procent frem mod 2023, og aftalepartierne vil omlægge licensen til skat.

DRs afdeling i Aarhus har omkring 350 medarbejdere og holder til på Olof Palmes Allé i Aarhus N.

Nok så vigtigt - set med aarhusianske øjne - har partierne aftalt, at den populære radiokanal Radio24Syv, som blev etableret i 2010, skal flyttes fra København til en lokation vest for Storebælt.

Ifølge TV2 skal radiokanalen flytte hovedkontoret og halvdelen af medarbejderne, mens en redaktion i København bevares.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor Radio24Syv skal flytte hen, men Aarhus har tidligere været nævnt som en oplagt mulighed, og hos Dansk Folkepart håber man da også, at kanalen skal etableres i Smilets By.

"Den nye radiokanal på FM4, som i dag hedder 24Syv, får i hvert fald hovedsæde vest for Storebælt, og så håber vi selvfølgelig på, at det bliver Aarhus. Vi er rigtig godt tilfredse med, at det er lykkes os," siger medieordfører Morten Marinus til TV 2.

Regeringen har tidligt i forløbet lagt op til, at Radio24Syv skal beskæres med en tredjedel. Det har Dansk Folkeparti dog været kritiske overfor, og af den nye medieaftale fremgår det da også, at beskæringen ikke bliver nær så voldsom.

Kanalen, der i dag får lidt under 94 millioner kroner, kan se frem til at skulle ned på 83,9 millioner kroner i 2023.

Når kanalens sendetilladelse udløber ved udgangen af oktober 2019, genudbydes kanalen med et årligt offentligt tilskud på 94,8 mio. kr. i 2019, 92,4 mio. kr. i 2020, 89,6 mio. kr. i 2021, 86,7 mio. kr. i 2022 og 83,9 mio. kr. i 2023.

Og så kan kanalen muligvis få lov at tage brugerbetaling for podcasts, og i forbindelse med udbuddet kan reklameindtægter også komme på tale.

Radio24Syv ejes i dag af Berlingske-koncerne, men et ejerskifte kan altså ske ved genudbydningen.

Publiceret 29 June 2018 07:05

SENESTE TV