Borgmester Jacob Bundsgaard og skatteminister Karsten Lauritzen klipper den røde snor til Toldstyrelsen i Aarhus med hjælp fra en af toldernes hunde.

Borgmester Jacob Bundsgaard og skatteminister Karsten Lauritzen klipper den røde snor til Toldstyrelsen i Aarhus med hjælp fra en af toldernes hunde. Foto: Jeppe Rafn

Toldstyrelsen åbner i Aarhus og ansætter i stor stil

Styrelsen får hovedsæde i Aarhus og ansætter omkring 100 nye medarbejdere

Af
Jeppe Rafn

Skat er blevet delt op i syv nye styrelser, heriblandt Toldstyrelsen, som får hovedsæde med omkring 190 medarbejdere i Aarhus. Hidtil har der været 80-90 toldmedarbejdere i Aarhus, der har haft sin gang på Aarhus Havn i 'Told og Smuglerikontrollen i Midtjylland'.

De nuværende ansatte er flyttet med ind i det nye hovedsæde på Slet Parkvej i Tranbjerg, hvor man samtidig er i fuld gang med at ansætte op mod 100 nye medarbejdere i stabsfunktioner som økonomi, jura og HR, der tidligere lå under Skat.

"Vi har en utrolig god beliggenhed her i Aarhus med adgang til rigtig mange dygtige medarbejdere," siger Toldstyrelsens direktør Charlotte Møller, der selv er flyttet til Aarhus.

Ansætter på livet løs

Søren Trangbæk, underdirektør for stabene i Toldstyrelsen, fortæller, at Toldstyrelsen alene i den seneste måneds tid har ansat omkring 30 nye medarbejdere på hovedsædet og i det næste halve års tid forventer at ansætte 40-50 nye medarbejdere i Aarhus.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at Toldstyrelsen er kommet til Aarhus og ansætter mange akademikere, som byen er rig på.

"Det er vigtigt, vi får fordelt opgaver rundt i landet, som vi ikke har set i den her størrelsesorden tidligere. Aarhus har mange dygtige unge mennesker, og vi står klar til at hjælpe jer på plads i jeres nye bygninger. Vi er lykkelige for at kunne lægge by til jer," sagde borgmesteren, da Toldstyrelsen i dag inviterede til åbent hus i sit nye hovedsæde i Aarhus.

I galleriet herunder kan du se flere billeder fra dagens åbent-hus arrangement:

Toldånden

De mange aarhusianere, der i denne tid bliver ansat i Toldstyrelsen, kan se frem til at arbejde i en organisation, der tager imod nye medarbejdere med åbne arme. Direktør Charlotte Møller fortalte i sin tale ved åbent hus arrangementet om den særlige 'toldånd', der har gjort stort indtryk på hende, siden hun i december 2017 blev ansat som direktør.

I videoen herunder fortæller Toldstyrelsens direktør om flytningen til Aarhus.

Underdirektør Søren Trangbæk er ligeledes fuld af lovord overfor kulturen blandt medarbejderne.

"De gamle toldere er simpelthen så åbne overfor nye medarbejdere og hjælper dem til rette, så de føler sig velkommen," fortæller underdirektøren, der bor i København, men leder efter bolig i Aarhus.

"Jeg har tidligere arbejdet på universitetet i Aarhus og glæder mig til at komme tilbage."

Midlertidige lokaler

Lokalerne på Slet Parkvej i Tranbjerg er midlertidige. På sigt skal Toldstyrelsen flytte ind i det nuværende Skattecenter på Lyseng Allé, der er ved at blive renoveret til at kunne huse Toldstyrelsens hovedsæde samt en af Skattestyrelsens afdelinger rundt omkring i Danmark.

Publiceret 28 June 2018 19:01

SENESTE TV