Sådan ser stærekasserne ud. Illustration: Transportministeriet

Sådan ser stærekasserne ud. Illustration: Transportministeriet

Aarhus får en af de første faste stærekasser: Her skal den stå

20 steder i landet skal stærekasser - også kendt som ATK-standere - stilles op i pilotprojekt. Aarhus er én af de byer, der får sat en op

Mandag blev landets to første stærekasser, der skal stå fast ud til en specifik vej og foretage fartmålinger, etableret ved Måløv på Sjælland.

Frem til efteråret skal i alt 20 stærekasser sættes op rundt i landet på de mest ulykkesramte strækninger, og sådan en har Aarhus.

I løbet af sensommeren eller efteråret vil der blive sat en stærekasse op på Grenåvej i Risskov.

Det nye tiltag er et led i, at regeringen vil have færre af politiets fotovogne på vejene, og nu skal effekten af standerne, der har været gode erfaringer med i udlandet, testes.

"De faste ATK-standere skal øge trafiksikkerheden i Danmark. Erfaringer viser, at de fleste bilister sænker hastigheden, når de kan se, at der er fartkontrol. Derfor kan stærekasserne være med til at øge trafiksikkerheden på de strækninger, hvor Vejdirektoratet og Rigspolitiet har vurderet, at risikoen for ulykker er stor," siger transport Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Han er klar til at skalere pilotprojektet op, hvis det skulle vise sig at være en succes.

De automatiserede stærekasser fungerer præcist ligesom en fotovogn. Registrerer den en fart over det tilladte, blitzer den bilisten og sender fotoet direkte til politiet.

Skulle nogen få den idé at prøve at ødelægge standeren, går en alarm i gang.

dp

Publiceret 26 June 2018 07:07

SENESTE TV