Visualisering: Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen

Visualisering: Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen

Pædagogseminarium solgt: 730 boliger bygges i Skejby

Gamle bygninger rives ned, og der udvikles et nyt boligområde på 52.000 kvadratmeter

Colliers International i Aarhus har netop formidlet salget af det tidligere Jysk Pædagogseminarium på Skejbyvej 29 i Risskov for VIA University College.

Området er solgt til entreprenør A. Enggaard A/S, som vil rive de gamle bygninger ned og udvikle et nyt boligområde med et etageareal på cirka 52.000 kvadratmeter.

"Vores ambition er at udvikle et boligområde med stor diversitet og med natur, sport og sundhed i højsædet, siger Jakup Sjostein, projektudviklingschef i A. Enggaard A/S, i en pressemeddelelse.

"Vi bevarer den gamle idrætshal og med afsæt i den, skal området gøres til noget særligt. Vi er i øjeblikket ved at afdække, hvilke aktiviteter hallen kan rumme udover selvfølgelig sport. Der kan for eksempel laves aktiviteter for seniorer, fællesspisning for beboerne og meget andet. Intentionen i lokalplanen er at skabe en grøn kile igennem området, og også det vil være med til at gøre det et godt sted at bo."

Entreprenøren er i forvejen meget aktiv i Aahus og beretter om fortsat høj efterspørgsel på boliger.

"Vi vil skabe det her område, så det dækker de behov, vi ser nu og de kommende år. Målgruppen er nystartede familier, seniorer og unge, som vi her kan tilbyde delevenlige boliger i et mere overkommeligt prisleje end boligerne i centrum," siger Jakup Sjostein.

A. Enggaard vil opføre 730 boliger, der skal stå klar til indflytning i 2020. Der bliver tale om en blanding af ejerboliger, lejeboliger og almennyttige boliger. Der er også planlagt en daginstitution i området.

Boligerne er tegnet af Rambøll Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen og består af lave bygninger i tre-fire etager. I den øvrige del af området vil der også komme en dagligvarebutik.

Hos Colliers i Aarhus nikker man genkendende til den uformindskede efterspørgsel på boliger.

"Aarhus vedbliver at være en attraktiv by at bo i og vi har stor tiltro til, at det også vil være billedet fremover. Boligerne i midtbyen er ikke tilgængelige for alle grundet de relativt høje priser, så det er glædeligt, at der også bygges boliger lidt uden for centrum til en relativt lavere pris," siger Johan Gottschalk, partner og direktør Colliers Aarhus.

dp

Publiceret 25 June 2018 08:41

SENESTE TV