Sognepræst Vini Madsen.

Sognepræst Vini Madsen.

Præsteklumme: Vi er som sommerfugle

Af
sognepræst Vini Madsen

Borum-Lyngby

Så er det sommer igen og sommerfugletid, og vi bliver lette og flyver ud i verden og får fornyet sind og tanker. Ikke mindst når vi giver os tid til at betragte de smukke sommerfugle, så skrøbelige og så smukke lever de i vores verden og beriger den – hvis vi gir os tid. For snart er de væk igen og blevet til støv.

Som sommerfuglene er vi og vores liv også – så smukke og så skrøbelige, og snart er det forbi og vi bliver til støv. Lad os glemme alle intriger, al strid og skænderier, lad os løse dem og glæde os over den smukke verden, vi lever i mens tid er.

Det er så let at sige, og gange kan det være svært at gøre sig fri fra alle verdens trængsler, vi lever jo midt i det alt sammen. Men når det sker, kan det være dejligt og befriende at give sig tid, og tage et livets sprællemandshop en gang imellem.

Også kirken budskab fortæller os, at livet er kort og at det gælder om at kunne se øjeblikkets skønhed og betydning - og tro på at den skønhed og betydning er Guds gode gave til os og et tegn på Guds kærlighed, der altid følger os og på trods af alt giver os taknemmelighed for tiden der er gået og håb for i morgen.

Sommerfuglen er et gammelt symbol på kristendommen, for dens tre stadier fra larve over puppe til sommerfugl sammenlignes med Jesu liv, død og opstandelse. Så tror vi da på, at når vi dør flyver vi ind i Guds rige til et smukt og godt og evigt liv og bliver som sommerfuglen, der flyver i den lune sommervind.

Publiceret 23 June 2018 07:00

SENESTE TV