Kim Nymark - i orange løbetrøje - runder de 100 halvmaratonløb til den syvende udgave af Aarhus City Halvmarathon

Kim Nymark - i orange løbetrøje - runder de 100 halvmaratonløb til den syvende udgave af Aarhus City Halvmarathon

Kim løber halvmaraton nummer 100 på hjemmebane

Aarhusianske Kim Nymark vil løbe sit 100. halvmartonløb til Aarhus City Halmarathon

Af
Kim Skovrup Andersen

Når 57-årige Kim Nymark løber over målstregen til søndagens Aarhus City Halvmarathon på Frederiks Allé, venter der ikke blot en medalje for de gennemførste 21 kilometer, men også en velkomst i 'Klub 100 halvmaraton'.

Det hele startede med et mål om at løbe et maratonløb, indn han fyldte 40 år. Det lykkedes ikke helt, men til gengæld blev det startskuddet til en masse løbeoplevelser, og siden 2012 er det blevet til 11 maratoner og altså 99 halvmaratonløb.

Kim Nymark løber i Aarhus 1900, og når han træner op til et maraton, løber han altid intervaller to gange om ugen og så en lidt længere distance i weekenderne.

"På et tidspunkt begyndte jeg at bytte weekendens lange træningsture med løbeklubben ud med officielle halvmaratonløb, og det var måden, det hele startede på. De sidste to år har halvmaratondistancen været det primære mål med mit løb. Nogle uger har jeg løbet tre halvmaratoner," siger Nymark i en pressemeddelelse.

Der er nogle udenlandske løb på den lange liste, men langt de fleste halvmaratoner har den dedikerede løber gennemført i Jylland:

"Løb har givet mig rigtig mange oplevelser, og jeg har set og oplevet byer og natur i Danmark, som jeg ellers aldrig ville have besøgt," forklarer han.

Man bliver glad af at løbe

En af motivationsfaktorerne for det kommende medlem af 'Klub 100 halvmaraton', er, at han ikke kan være sur efter en løbetur, og derudover kommer hele den sociale del omkring løb.

"Jeg er en livsnyder, så halvmaraton-distancen er helt ideel for mig. Den kræver ikke mere forberedelse og restitution, end man godt kan få noget ud af dagene både før og efter et løb. Og så er der ovenikøbet plads til at nyde søde sager," fortæller Kim Nymark.

Slutter af på hjemmebane

Det er ikke tilfældigt, at Aarhus City Halvmarathon bliver Kim Nymarks løb nummer 100.

"Jeg har holdt pause fra de officielle halvmaratonløb i flere måneder for at få det til at passe. Selvfølgelig skal jeg runde de 100 på hjemmebane til et løb med kæmpe opbakning," siger Kim Nymark, som man kan holde øje med, hvis man kigger efter løbets orange fartholdere med tiden 1 time og 59 minutter. En af dem er den kommende løbejubilar.

Spørgsmålet er så, om der også kommer et halvmaraton nummer 101 på et tidspunkt?

"Jeg vil blive ved med at sætte mig mål, og jeg vil helt sikkert fortsætte stimen af halvmaratonløb, men vil også til at løbe endnu flere ultraløb og trailløb, hvor man kommer mere ud i terrænet. Jeg har ingen planer om at stoppe med at løbe," fastslår Kim Nymark.

Kim Nymark

Alder: 57 år

Stilling: Ejendomsmægler

Bopæl: Aarhus

Har løbet: 11maraton og 99 halvmaraton

Har deltaget alle årene i Aarhus City Halvmarathon, så i år bliver hans syvende gang

Medlem af Aarhus 1900

Publiceret 23 June 2018 08:00

SENESTE TV