Inspirationsfoto fra sommergågade i Malmø

Inspirationsfoto fra sommergågade i Malmø Foto: Aarhus Kommune

Graven bliver sommergågade

Butikkerne får lov at stille borde og stole ud på gaden, der indrettes på fodgængernes præmisser

En del af Graven i Latinerkvarteret bliver i sommer omdannet til en gågade, hvor biler og cykler højst må køre 15 km/t og skal indordne sig fodgængerne. Cirka halvdelen af vejen, der går fra Mejlgade til Klostergade, bliver lavet om og bliver fyldt med blomsterkummer. Det drejer sig om den østlige del af Graven henimod Klostergade, hvor de erhvervsdrivende får lov til at opstille borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

"Graven er en unik gade med rigtig meget aktivitet på meget lidt plads. På solrige dage er gaden en lidt kaotisk blanding af byliv og trafikkorridor, og det skaber af og til nogle utrygge situationer. Med det her forsøg vil vi hen over sommeren se, om vi kan skabe en bedre oplevelse for alle ved at bringe trafikken ned i hastighed og give fodgængerne lidt højere prioritet, siger Teknik og Miljørådmand Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Illustration: Aarhus Kommune

Ændringen til sommergågade sker fra 3. juli og gælder indtil 1. oktober, hvorefter forsøget skal evalueres i samarbejde med erhvervslivet og borgerne.

Forsøget bliver lavet i samarbejde med Latinerforeningen, som er Latinerkvarterets gadeforening. De ser frem til en sommer med lidt roligere trafikforhold, oplyser Aarhus Kommune.

jr

Publiceret 22 June 2018 10:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.