Inspirationsfoto fra sommergågade i Malmø

Inspirationsfoto fra sommergågade i Malmø Foto: Aarhus Kommune

Graven bliver sommergågade

Butikkerne får lov at stille borde og stole ud på gaden, der indrettes på fodgængernes præmisser

En del af Graven i Latinerkvarteret bliver i sommer omdannet til en gågade, hvor biler og cykler højst må køre 15 km/t og skal indordne sig fodgængerne. Cirka halvdelen af vejen, der går fra Mejlgade til Klostergade, bliver lavet om og bliver fyldt med blomsterkummer. Det drejer sig om den østlige del af Graven henimod Klostergade, hvor de erhvervsdrivende får lov til at opstille borde og stole til gæsterne på noget af vejarealet.

"Graven er en unik gade med rigtig meget aktivitet på meget lidt plads. På solrige dage er gaden en lidt kaotisk blanding af byliv og trafikkorridor, og det skaber af og til nogle utrygge situationer. Med det her forsøg vil vi hen over sommeren se, om vi kan skabe en bedre oplevelse for alle ved at bringe trafikken ned i hastighed og give fodgængerne lidt højere prioritet, siger Teknik og Miljørådmand Bünyamin Simsek i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Illustration: Aarhus Kommune

Ændringen til sommergågade sker fra 3. juli og gælder indtil 1. oktober, hvorefter forsøget skal evalueres i samarbejde med erhvervslivet og borgerne.

Forsøget bliver lavet i samarbejde med Latinerforeningen, som er Latinerkvarterets gadeforening. De ser frem til en sommer med lidt roligere trafikforhold, oplyser Aarhus Kommune.

jr

Publiceret 22 June 2018 10:00

SENESTE TV