Den Verdensberømte kapsejlads Volvo Ocean Race sejler forbi Aarhus Havn som en del af ruten på den sidste etape fra Göteborg til Haag. Foto: Mikkel Berg Pedersen/

Den Verdensberømte kapsejlads Volvo Ocean Race sejler forbi Aarhus Havn som en del af ruten på den sidste etape fra Göteborg til Haag. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix

Galleri: Aarhusianerne så med, da sejlsportens kongeklasse kom til byen

De store, flotte både rundede fredag eftermiddag inderhavnen i Aarhus

Sejlsporten svar på Formel 1, Volvo Ocean Race, lagde fredag for første gang nogensinde vejen forbi Danmark, og Aarhus var udpeget til at få æren af en såkaldt mærkerunding.

Ved 15.20-tiden nåede de store, flotte både Aarhus Bugten og sejlede ind i inderhavnen hen mod Dokk1 for at vende og sejle ud igen.

Flere tusinde mennesker havde taget opstilling på havnekajen hele vejen fra Dokk1 ud til Aarhus Ø.

Arrangørerne havde håbet på i omegnen af 10-15.000 publikummer. Det vides dog endnu ikke, om så mange var på plads til den unikke begivenhed.

Det var ikke bare første gang, at Volvo Ocean Race kom til Danmark, men det var også første gang, at båd-klassen havde en mærkerunding så tæt på publikum.

Kapsejladsen startede i 2017 i Alicante og slutter i hollandske Haag, som er slutdestinationen på fredagens rute, der er den ellevte og sidste.

Volvo Ocean Race

    Kapsejladsen besøger 12 værtsbyer på ruten og gennemfører en mærkerunding i Aarhus.

    Er i 2017-18-udgaven 45.000 sømil, hvilket svarer til 83.000 kilometer. Det er den længste rute i kapsejladsens 44-årige historie. Sejladsen går gennem fire oceaner og seks kontinenter

    Kapsejladsen blev skudt i gang i oktober sidste år, og efter otte måneders sejlads når sejlerne måldestinationen 23. juni 2018.

    Har syv deltagende teams.

Publiceret 22 June 2018 18:51

SENESTE TV