Joachim Jonasen i hjemmet i Skødstrup med en sjælden Elvis Presley-plade.

Joachim Jonasen i hjemmet i Skødstrup med en sjælden Elvis Presley-plade.

Vild med vinyl: Joachim arrangerer plademesse

Joachim Jonasen er erklæret vinyl-elsker og står bag plademesse i Skødstrup Forsamlingshus på lørdag

Af
Kim Skovrup Andersen

34-årige Joachim Jonasen fra Skødstrup har dyrket en passion for vinylplader, siden han var 18.

"Jeg elsker LP'er og har lyttet til dem i mange år. Og så deler jeg passionen med min far, der har en del dupletter og gerne vil af med nogle, og så fik jeg dem. I dag er det en fælles far-søn-interesse, og det er rigtig hyggeligt," fortæller Joachim Jonasen og fortsætter:

"Vinylsalget har de seneste fem år haft et stort opsving, og der er flere og flere mennesker, som er begyndt at høre vinyl igen på grund af charmen og det håndgribelige, tror jeg."

Han fik sin første pladespiller i 2002.

Upoleret lyd

"Jeg blev fanget af lyden og køber plader med rigtig musik, spillet med rigtige instrumenter. Jeg synes, der er mere nerve og dybde i. Jeg synes, lyden er mere sprød og varm. Det er uperfekt på den fede måde og ikke så poleret. Det kan jeg godt li'. Så er der noget fysiske med coveret, og hele det ritual med at sætte en plade på og vende den," siger Joachim Jonasen, hvis første pladekøb var 'Abbey Road' med The Beatles.

For at dele sin passion er han begyndt at arrangere plademesse, hvor der flere vinylelskere, der har stand. Næste gang er på lørdag 23. juni fra klokken 10 til 15 i Skødstrup, hvor han arrangerer plademesse i Skødstrup Forsamlingshus. Her vil der også være livemusik af duoen 'Kamp Olesen'. Som noget nyt kan man også tage sine LP'er med for at få dem vurderet.

En skattejagt

Han ligger selv inde med nogle sjældenheder som Elvis Presleys debutplade i første oplag og Michael Jacksons 'History'.

Vinyl-elskeren fra Skødstrup lytter dog også til streamningstjenester.

"Jeg bruger streaming og hører nogen gange noget musik igennem, inden jeg køber. Men det foretrukne er og bliver vinyl. Og plader bliver ofte til en sjældenhed i forhold til, hvor mange der er udgivet af den i en periode. Derfor er der en del 90-plader, hvor cd'er var det fortrukne, som er sjældne. Og det gør dem eftertragtet i dag for samlere. Udbud og efterspørgsel styrer det, kan man sige," siger han.

"Det er lige som at gå på skattejagt, når man er på messe, hvor man altid kan finde nogle sjældenheder. Så der er helt sikker noget at komme efter på lørdag," lover Joachim Jonasen.

Det koster 10 kroner i entré at komme til plademesse i Skødstrup Forsamlingshus.

Publiceret 21 June 2018 06:00

SENESTE TV