Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Brandvæsen etablerer brandstation i Højbjerg

Fra 1. oktober vil der være udrykning fra Søren Nymarks Vej

Som en konsekvens af hjemtagningen af brandslukning i Aarhus Vest og Syd skal der etableres en brandstation i den sydlige del af Aarhus fra Søren Nymarks Vej 4.

Det oplyser Østjyllands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Den nye brandstation skal fungere som en døgnbemandet brandstation, hvor 6 brandfolk døgnet rundt har base.

Ifølge brandvæsnet har den midlertidige station en optimal placering i forhold til at leve op til de servicemål for ankomsttider, som er politisk besluttet. Flytningen af en forventes at give en langt større del af Østjylland en bedre dækning, så endnu flere borgere kan forvente, at brandvæsnet ankommer inden for 10 minutter.

”Placeringen af den midlertidige Station Aarhus Syd passer perfekt med de beslutninger, der er truffet i byrådene i Skanderborg, Odder, Samsø og Aarhus om, at Østjyllands Brandvæsen skal udvikle sig med Østjylland. Vi glæder os til at tage stationen i brug 1. oktober, så sikkerheden uanset den fortsatte vækst er i højsædet,” siger direktør Lars Hviid.

Samarbejdet med Sinding og Co., som er udlejer, påbegyndes allerede fredag den 22. juni, hvor en arbejdsgruppe med brandfolk skal besigtige lokaliteten for snarest at udarbejde en plan for nødvendige ombygninger. Der skal blandt andet være styr på slukningsgrænser, udkaldsskærme, køkken, soverum, arbejdsrum med mere.

På sigt skal der opføres en moderne fuldtidsbrandstation i den sydlige del af Aarhus tilsvarende den, der planlægges opført i Lisbjerg.

Ud over den nye brandstation har Østjyllands Brandvæsen også lejet nye køretøjer, så der fra første dag kan disponeres over en tankvogn, en sprøjte og en drejestige fra stationen.

Køb af nye køretøjer er i udbud, og de forventes leveret i flere omgange i løbet af 2019.

dp

Publiceret 21 June 2018 14:58

SENESTE TV