Standlejerne tømte onsdag, torsdag og fredag i sidste uge deres stande hos TakeNow i Sabro, efter at stedet er gået konkurs.

Standlejerne tømte onsdag, torsdag og fredag i sidste uge deres stande hos TakeNow i Sabro, efter at stedet er gået konkurs.

Loppemarked i Sabro lukker:

Pengene er væk

TakeNOW i Sabro lukker efter blot et år. 70 standlejere mangler penge for halvanden måneds salg

Af
Louise Nyvang Burmeister

Det er slut med TakeNOW i Sabro. Over tre dage i sidste uge kunne standlejerne komme og tømme deres stande i butikslokalerne på Damvej 1.

Derefter er nøglerne til Damvej 1 blevet overdraget til en kurator.

Da Lokalavisen Aarhus torsdag i sidste uge kigger forbi TakeNOW, er det en ærgerlig og trist Christian Steenfat, der ejer TakeNow-kæden, der består af i alt seks butikker i Jylland og på Fyn, der er til stede i butikken for at afvikle stedet og give de standlejere, der møder op en forklaring.

"Vi skal forsøge at mindske standlejernes tab. Det er vores fornemmeste opgave lige nu," siger Christian Steenfat.

Han blev 12. juni bekendt med, at der ikke var penge til lejerne for den sidste halvanden måneds salg. Derefter lukkede han med det samme butikken.

Martin Olesen har været franchisetager af TakeNOW i Sabro, men Christian Steenfat har ikke set ham siden 12. juni.

Mangler 200.000 kroner

Ifølge flere kilder er der tale om omkring 200.000 kroner, der mangler i kassen.

"Jeg håber, at pengene kommer frem. Så standlejerne får deres penge. De penge, jeg har tabt, er en kalkuleret risiko," siger Christian Steenfat, der blandt andet har markeder i Højbjerg, Randers og Horsens, og her har nogle af standlejerne nu fået pladser.

"Der er venteliste i Højbjerg, for det er meget populært. Men vi forsøger, så godt vi kan at hjælpe dem videre. Og vi hjælper dem også med at pakke tingene sammen her," siger Christian Steenfat.

En af de standlejere, som torsdag er mødt op for at tømme sin stand, er Trine Clausen.

"Det er da rigtig træls. Men heldigvis er vi ikke blevet økonomisk ramt, fordi vi ikke har været herude i de seneste par måneder. Men det er da rigtig ærgerligt for dem, der har penge til gode," siger Trine Clausen.

Martin Olesen har ikke ønsket at stille op til interview, men han har sendt et mailsvar til redaktionen:

"Vi havde bygget en god butik op, som gav overskud, men så kom den spanske sommer til Danmark. Stort set alle vores kunder søgte på stranden i stedet for at shoppe og det kunne vi ikke holde til, i så lang tid som solen og varmen blev hængende. Jeg er super ked af, at det er endt sådan og havde håbet at Christian Steenfat ville stå ved sin aftale om at overtage driften af butikken, så der ikke var andre end mig der mistede penge og job. Er ked af det på mine medarbejderes vegne, der nu står uden job og vil selvfølgelig trække i hele mit netværk, for at hjælpe dem i arbejde andre steder."

Christian Steenfat siger til Lokalavisen Aarhus, at der aldrig har været en aftale om, at han skulle overtage driften.

"Det er direkte løgn," lyder det fra Christian Steenfat.

Der har været cirka 70 standlejere hos TakeNow i Sabro. Nu er der sat advokat på sagen og indsendt konkursbegæring.

Publiceret 20 June 2018 17:00

SENESTE TV