Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening

Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening Arkivfoto

Formand chokeret over tvangsflytning: Familier bliver ulykkelige

Det har store menneskelige omkostninger at flytte folk, siger boligforeningsformand

Af
Jeppe Rafn

Beslutningen om at nedrive 1.000 familieboliger i Gellerup/Toveshøj og Bispehaven og flytte beboerne til andre områder i Aarhus bliver mødt med vantro hos centrale personer i området.

"Vi er chokerede. Det er et langt større omfang, end vi havde forestillet os, man kunne finde på i byrådet," siger Brabrand Boligforenings formand Keld Albrechtsen i et interview på P4 Østjylland.

"Vi ved, hvor stor en øvelse rent menneskeligt det er at flytte mennekser fra en bolig til en anden (der er i forvejen nedrevet fem boligblokke i Gellerup i forbindelse med helhedsplanen), og dengang havde man oven i købet en tryghedsgaranti om at kunne blive boende i eget område. Nu flyttes de til et andet sted i byen. De bliver meget ulykkelige og vil opfatte det som tvangsforflyttelse," siger Keld Albrechtsen i radieon.

"Som jeg forstår det, vil beboerne ikke blive spurgt denne gang. Vi tror ikke, kommunen kan løfte denne opgave på en anstændig måde."

Fuldstændig vanvittigt

Regionalradioen har også talt med Anett Christiansen, der er afdelingsformand i Afdeling 5 i Toveshøj:

"Det er fuldstændigt vanvittigt at fjerne så mange boligblokke, og det irriterer mig, at man slet ikke har talt med beboerne. Der er bare taget en beslutning henover hovedet på os," siger Anett Christiansen.

Hverken Keld Albrechtsen eller Anett Christiansen mener, der er behov for at rive så mange boliger ned for at gøre de udsatte boligområder til attraktive bydele, som det er formålet med både den tidligere vedtagede helhedsplan og nu den nye plan for området.

Publiceret 20 June 2018 08:03

SENESTE TV