Bag murene her på hjørnet, hvor advokatfirmaet Lett tidligere har boet, står NA-Ejendomsservice i spidsen for byggeriet af Radisson RED. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Bag murene her på hjørnet, hvor advokatfirmaet Lett tidligere har boet, står NA-Ejendomsservice i spidsen for byggeriet af Radisson RED. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Første i Norden: 'Hipster-fætteren' klar til hotelgæster i 2019

Hotelkæden Radisson åbner anderledes hotel i hjertet af Aarhus

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hotelåbning I sidste halvdel af 2019 får Radisson RED danmarkspremiere, når det internationale livsstilshotel-brand åbner i Aarhus.

Hotellet er det første af sin slags i hele Norden og findes kun i fem andre byer i verden - Campinas i Brasilien, Glasgow, Cape Town, Bruxelles og Minneapolis og nu også snart Aarhus.

"Radisson RED passer fint ind her i Aarhus - hotellet er design med attitude, og der findes ingen bedre steder end Aarhus til det. Der er blandt andet masser af design og arkitektur i Aarhus, og samtidig er der et fantastisk madmarked. Aarhus har en enestående samling af kulturelle oplevelser, internationale virksomheder og førende videninstitutioner og er på rekordtid blevet et hotspot for både ferie- og erhvervsgæster. Det er derfor oplagt for os at lægge Radisson RED her," lød det fra den danske distriktschef, svenske Sonja Dive-Dahl under afsløringen af det nye hotel.

Det nye Radisson RED bygges i en eksisterende bygning i Rådhusgården på hjørnet af Frederiks Allé/Vester Allé-krydset og får udsigt til blandt andet Rådhuspladsen, Musikhuset og Aros Kunstmuseum. Tidligere har Lett Advokater holdt til i bygningen, men virksomheden er flyttet til DOKK1. Siden har lokalerne stået tomme, og indehaver af bygningen Niels Albertsen havde inden hotel-projektet boliger i tankerne.

"Jeg synes dog, at det blev for store og dyre boliger. Jeg har været i dialog med Radisson, og jeg er fascineret af det her designhotel, hvor værelserne bliver store, og i gården kommer der en glasoverdækning, hvor der eventuelt bliver mulighed for at lave cocktailbar," sagde Niels Albertsen.

Rådhusgården i Aarhus vil i løbet af det næste års tid blive overdækket og gradvist transformeret til Radisson RED. Illustration: Luplau & Poulsen / Dimension Design

Rådhusgården i Aarhus vil i løbet af det næste års tid blive overdækket og gradvist transformeret til Radisson RED. Illustration: Luplau & Poulsen / Dimension Design

Hotellet kommer til at tælle 78 store designværelser, moderne møde- og event-faciliteter samt fitnesscenter, bar og restaurant.

Godt med nyt hotel

Radisson betegner hotellet som ”hipster-fætteren” til de mere kendte Radisson-brands som Radisson Blu og Park Inn, da man i et RED-hotel er inspireret af kunst, musik og mode og har fokus på sociale værdier og bæredygtighed. Både indehaveren af bygningen og direktør for VisitAarhus, Peer Kristensen, kalder også det nye hotel for den "frække" søster.

"Det her hotel er med til at sætte Aarhus på verdenskortet. Radisson RED er den frække søster og er et livsstilsorienteret hotel. Vi har erfaring med, at når der åbner nye hoteller i byen, så øger det også mængden af gæster i byen. Jeg er helt sikker på, at det er Aarhus' lækkerhed, der gør, at Radisson RED kommer til at ligge her i byen," sagde Peer Kristensen med et grin.

Nogenlunde dette syn venter gæster, der fra efteråret 2019 træder ind ad døren på Nordens første Radisson RED i Aarhus. Illustration: Luplau & Poulsen / Dimension Design

Nogenlunde dette syn venter gæster, der fra efteråret 2019 træder ind ad døren på Nordens første Radisson RED i Aarhus. Illustration: Luplau & Poulsen / Dimension Design

Arkitekten bag hotellet, Thomas Christensen fra Luplau og Poulsen, lover, at hotellet bliver unikt, og at det ikke bare er et koncept-hotel i en kasse, der kommer til midtbyen.

"Der er nogle hensyn, der skal tages, da der blandt andet ligger en Rema1000 i bunden af hotellet. Der kommer et stort lobbyrum, som de fleste hoteller nok kommer til at misunde," lød det fra arkitekten.

Ejeren af bygningen Niels Albertsen fortalte, at han synes, at mange af de eksisterende hoteller i byen er ens i sit udtryk, og hvis Aarhus skal et niveau højere op, så er det nødvendigt med et hotel som Radisson RED.

"Aarhus har tidligere været lidt en provinsby, men med det her hotel kommer vi et skridt højere op. Det er både frækkere og smartere, og der er i den grad plads til det i vores by, især også med alle de events, der er i byen, og dem der kommer fremover," sagde han.

Nye naboer

Det var også en begejstret borgmester, der var mødt op til afsløringen af hotelkonceptet.

"Vi glæder os, til vi får nye naboer på rådhuset. Vi har mange hoteller i byen, men det er primært kongres og små hoteller. Vi mangler et livsstilshotel som det her. Jeg er sikker på, at det her bliver et langt, "frækt" og lykkeligt ægteskab," sagde borgmesteren med et smil.

Bygningen i Rådhusgården omdannes til et fem etager højt hotel med 78 store designværelser, møde- og eventfaciliteter, fitnesscenter, bar og restaurant samt to parkeringsområder i kælderen. Ombygningen ventes færdig i tredje kvartal af 2019.

Publiceret 20 June 2018 13:55

SENESTE TV