Sara Guldager (tv.) og Augusta Norsk har begge været glade for at hjælpe til som frivillige på Holme Skole.

Sara Guldager (tv.) og Augusta Norsk har begge været glade for at hjælpe til som frivillige på Holme Skole.

Holme Skole husede 2900 OL-finalister

Skolen i syd har i hele sidste uge haft 2900 ekstra elever på skolen. Her havde man nemlig Skole OL-deltagere på besøg

Af
Martin Jørgensen

OL Skole OL blev med stor succes afholdt i sidste uge på Ceres Park, hvor flere tusinde børn var samlet for at konkurrere om det ædle metal. Store idrætsprofiler som Sara Slott og Daniel Wagner var med til at bære OL-faklen ind til en begivenhed, der samlede elever fra nær og fjern.

I dagene var 12.000 finalister samlet på Ceres Park, og alle disse børn kommer fra 546 forskellige skoler i landet. Mange af dem har overnattet på Holme Skole.

"Det betyder meget for os som skole at være værtsby, og vi bliver virkelig eksperter i fællesskab efter sådan et arrangement. Vi løfter i flok, hvilket er hele formålet ved at være skole, så det har været så positivt," siger skoleleder på Holme Skole, Ditte Hagn-Meincke.

5000 kyllingespyd

De overnattende gæster ankom til skolen dagen før deres Skole OL-finale. Gæstebuddet var fordelt over fire dage, men det var stadig mange børn, som skulle indkvarteres i klasseværelser på Holme Skole og Rundhøjskolen, og tilmed også bespises både morgen og aften. Sidstnævnte krævede blandt andet 5000 kyllingespyd, 130 kilo pasta og 2900 morgenmadsposer med blandt andet havregryn, rugbrød, mælk og frugt, som kantinen på Holme Skole stod for.

"Vi har haft fuldstændigt styr på det at være værtsby her på skolen. Vi har haft alle i spil, både kantinemedarbejdere, ledelse, børn og generelt alle på skolen," siger skolelederen og uddyber:

"Eleverne har fået så meget ud af det, og det giver god mening at involvere dem og give dem ansvar. Der skal lyde stor ros til alle sammen for deres store indsats i disse dage. Det er også det, som folk udefra har fortalt os - der har været styr på alt."

Frivillige elever

Skole OL’s slogan er ’OL i børnehøjde’ - på Holme Skole kan de tilføje ’Frivillighed i børnehøjde’. Mange af skolens elever på 4. til 7. årgang havde nemlig meldt sig som frivillige skoleværter, som tog imod gæsterne, når de ankom om eftermiddagen.

”Det var rigtig sjovt at være vært. Vi skulle tage imod dem, følge dem hen til hvor de skulle sove, vise dem toiletterne og så videre. Jeg synes, man føler sig lidt stolt over, at det lige er vores skole, de alle sammen kommer til,” siger Sara Guldager, som går i 5.c og havde været på stadion til finalerne samme dag.

Det er andet år, at skolen er OL-by, og dermed var mange ting lidt lettere i år, hvor der var erfaringer at trække på. Også værtspladserne var nemme at få fyldt op, for sidste års værter gjorde god reklame.

”Jeg var med sidste år, og det var rigtig sjovt, så jeg har meldt mig igen. Jeg synes, det er ret fedt, at alle de folk kommer lige til vores skole. Det bliver jeg faktisk lidt stolt over,” siger Augusta Norsk fra 5.b.

Også på Ceres Park løste elever fra skolen en vigtig opgave. Hele 8. årgang har været på dommermedhjælperkursus hos Aarhus 1900 Atletik – og havde sammen med andre 8. klasser fra Aarhus forskellige dommeropgaver under finalen. Endelig var det 5.a, som har pakket alle de frokostkasser, som de overnattende finalister fik udleveret på stadion til at få fyldt energidepoterne til dagens fysiske udfoldelser.

Publiceret 19 June 2018 16:13

SENESTE TV