Nede i hjørnet til venstre skal det omtalte hellested placeres. Det er få meter for beboelsesejendommene på den anden side af gaden. Foto: Google Maps

Nede i hjørnet til venstre skal det omtalte hellested placeres. Det er få meter for beboelsesejendommene på den anden side af gaden. Foto: Google Maps

Beboere i Museumsgade i chok over hellested få meter fra deres boliger: Det er udemokratisk og uanstændigt

Ejendomsejere i Museumsgade begriber ikke, hvorfor de ikke har fået lov at gøre indsigelser mod hellested få meter fra deres bygninger

Da Lokalavisen Aarhus mandag aften kunne skrive, at Teknisk Udvalg havde besluttet, at der skulle placeres et hellested på p-pladsen ved spillestederne Voxhall og Atlas, var det første gang, at beboerne i Museumsgade hørte om det.

Hellestedet til byens udsatte kommer til at være få meter fra ejendomme med studerende, pensionister og børnefamilier, og nyheden kom som et chok for beboerne, der troede, at kun en placering på å-siden af Vester Allé 15 var i spil.

Det skuffer mig som borger, at man bliver taget ved næsen på den måde

Der stod heller ikke andet i det høringsmateriale, de modtog for en måneds tid siden, hvor de blev informeret om kommunens intentioner og fik mulighed for at gøre indsigelser.

Men da Teknisk Udvalg mandag pludselig besluttede at flytte placeringen over mod deres ejendomme, var det uden at foretage en ny høring eller for den sags skyld informere de berørte beboere.

"Vi var lidt rystede, da vi læste om det, og derfor har vi haft travlt med at skrive til forskellige personer i kommunen. Man bliver enormt skuffet, når man pludselig opdager, at der skal være et hellested 10 meter fra ens indgang, hvor der er mange små børn i ejendommen," siger Lone Frandsen, som ejer Museumsgade 10.

"Vi har kæmpet i mange år for at forskønne gaden. Vi har selv rengjort, overmalet graffiti og holdt konstruktive møder med kommunen om gaden, og så kommer det som sådan en bombe med nyheden om et hellested. Det skuffer mig som borger, at man bliver taget ved næsen på den måde og ikke bliver hørt," siger hun.

Lone Frandsen tror ikke, at hverken beboere, lejere af Vester Allé 15 eller de udsatte bliver glade for løsningen, at de skal sidde i 'et skummelt, lille hjørne på en proppet p-plads'.

"Jeg vil være meget ked af at være nabo til sådan et sted. Jeg bor der ikke selv, men det gør mine tre børn. De føler allerede, at det er utrygt at gå gennem Mølleparken."

Ifølge Lone Frandsen havde beboerne en drøm om at gøre gaden til en hyggelig passage-gade for turister, der skal i Den Gamle By. Den drøm flugter et hellested ikke specielt godt med.

Det er totalt udemokratisk og uanstændigt

"Vildt mange turister går den vej, og sådan et hellested ved siden af smukke, fredede ejendomme synes jeg ikke er noget at byde vores turister."

Hun tror, at den manglende høring skyldes, at politikerne ikke længere gider bøvlet med borger-protester.

"De ved godt, at der vil være en masse protester, og de skal have løst problemet. Jeg tror bare ikke de løser det med hellesteder i byen. De flytter bare problemet."

Sammen melding kommer der fra nummer 12, som ejes af Barbara Dunn.

"Det virker, som om byrådet er hamrende ligeglad. Det er uanstændigt over for os og de udsatte. Jeg får narkomaner, der er helt blæst, til at sidde på mit dørtrin, og de får et lille hjørne ved en kæmpe skraldespand. Det bekræfter bare fornemmelsen af, at hvis man ikke er byrådsmedlem eller entreprenør, så er man uden indflydelse. Det er totalt udemokratisk og uanstændigt," lyder bredsiden fra Barbara Dunn.

Begge kvinder understreger, at de har stor forståelse for, at byens udsatte skal have nogle gode opholdssteder. De mener bare ikke, at Vester Allé-løsningen er god. Og så stoler de ikke på, når politikerne siger, at der er tale om en midlertidig løsning.

Det samme er tilfældet i nummer 8, hvor også Anette Laursen er vred og skuffet over, at beboerne ikke engang har fået mulighed for at forholde sig til den nye placering.

"Jeg kan læse mig til, at politikerne har forsøgt sig med forskellige steder og fået nej, og nu er man gået træt i det og siger: 'Nu spørger vi ikke flere, men placerer det bare her'. Det er lidt den følelse, jeg sidder tilbage med. At nu kan det være nok med alle de beboerprotester."

"Da jeg boede i Museumsgade i 80'erne var der store problemer med narkosalg i området, så selvfølgelig er vi bekymrede for, at historien gentager sig. Jeg frygter virkelig, at man bare flytter Klostertorv-problematikken over til os."

Herunder kan du læse, hvordan formanden og næstformanden i Teknisk Udvalg forholder sig til beboernes kritik:

Publiceret 19 June 2018 21:33

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.