Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF, på talerstolen i det nye klubhus cafeteria.

Erik Meineche Schmidt, hovedformand for AGF, på talerstolen i det nye klubhus cafeteria.

Moderne og nye rammer til 'De Hviie'

Lørdag blev AGF's nye klubhus til 15 millioner kroner indviet på Fredensvang

Af
Kim Skovrup Andersen

Lørdag blev AGF's nye klubhus på Fredensvang indviet. Det erstatter det 75 år gamle og nedslidte klubhus, som var blevet for småt og utidssvarende.

Efter flere års planlægning kunne byens hæderkronede klub så tage de nye faciliteter i brug. Dog ikke førsteholdet, der er på en velfortjent sommerferie, men klubbens ungdomshold, som det nye hus i høj grad også er bygget til.

Denne lørdag var både U14 og U17 i kamp, og sidstnævnte diskede op med en fornem indflyttergave, da holdet for andet år i træk vandt det danske mesterskab efter en sikker 7-1-sejr over Haderslev.

"De nye rammer skal animere og inspirere alle til at arbejde ekstra hårdt. At give en ekstra skalle i hverdagen for at nå de mål, vi sætter os - både hver især og i fællesskab. På den måde forpligter de nye rammer også os alle sammen. Pas godt på dem. Sørg hver dag for at få det absolut bedste ud af dem til gavn for først og fremmest AGF," sagde bestyrelsesformand, Lars Fournais, i sin åbningstale.

Legender kørte penge ind

Efter en rundvisning i det nye klubhus var der et stort støttearrangement - 'Det Første Bad' - med deltagelse af flere AGF-koryfæer som Stig Tøfting, Troels Rasmussen, Bjørn Kristensen. Lars Lundkvist og Marc Rieper. Ni hold dystede indbyrdes på spinningcykler og kørte penge ind til ungdommen, så der vil komme nyt topmoderne AV-udstyr til det nye hus - målrettet de unge talenter, så de også får adgang til den nyeste digitale læring og faciliteter.

Det nye klubhus har i alt kostet 15 millioner kroner og er blevet støttet af Vilhelm Kiers Fonden, Stibo Fonden og Salling Fondene. Sidstnævnte har doneret 8,5 millioner kroner.

Publiceret 18 June 2018 16:00

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.