Flere ungdomsboliger på vej i Aarhus: Kollegie bygges på Godsbanen

350 ungdomsboliger på vej til Godsbanen

En karré og et højhus med 350 ungdoms- og kollegieboliger kan snart skyde op på godsbanearealerne.

Magistraten godkendte tidligere i dag lokalplanforslaget, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er helt unikt, at vi kan opføre så mange ungdomsboliger centralt i Aarhus. Vi er en stor studieby og skal kunne huse de mange studerende, der hvert år kommer til Aarhus. Med Godsbanekollegiet kan vi tilbyde nogle meget attraktive boliger tæt på uddannelsesinstitutionerne, byen, åen og Den Grønne Kile,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Bliver planen vedtaget i byrådet, kan der opføres 350 boliger i området. Den ene bygning vil blive en karré i varierende højder.

Højhuset bliver i cirka 13 etager og vil arkitektonisk spille sammen med Åhusene på den anden side af vejen. Det grønne gårdrum i karréen vil blive det naturlige mødested for kollegiets beboere, og når vejret tillader det, kan tagterrasserne tages i brug.

Parkering for kollegiets beboere bliver i fælles parkeringshuse på godsbanearealerne.

Forslaget lægger sig op ad udviklingsplanen for Godsbanen, som blandt andet fastsætter de overordnede rammer for beplantning, håndtering af regnvand, trafikafvikling og udendørs opholdsrum i området.

Udviklingsplanen skal sikre, at Godsbaneområdet bliver et varieret bykvarter med boliger og erhverv, samtidig med at det unikke og kreative kulturmiljø bliver bevaret.

dp

Publiceret 18 June 2018 15:39

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.