Flere ungdomsboliger på vej i Aarhus: Kollegie bygges på Godsbanen

350 ungdomsboliger på vej til Godsbanen

En karré og et højhus med 350 ungdoms- og kollegieboliger kan snart skyde op på godsbanearealerne.

Magistraten godkendte tidligere i dag lokalplanforslaget, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er helt unikt, at vi kan opføre så mange ungdomsboliger centralt i Aarhus. Vi er en stor studieby og skal kunne huse de mange studerende, der hvert år kommer til Aarhus. Med Godsbanekollegiet kan vi tilbyde nogle meget attraktive boliger tæt på uddannelsesinstitutionerne, byen, åen og Den Grønne Kile,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Bliver planen vedtaget i byrådet, kan der opføres 350 boliger i området. Den ene bygning vil blive en karré i varierende højder.

Højhuset bliver i cirka 13 etager og vil arkitektonisk spille sammen med Åhusene på den anden side af vejen. Det grønne gårdrum i karréen vil blive det naturlige mødested for kollegiets beboere, og når vejret tillader det, kan tagterrasserne tages i brug.

Parkering for kollegiets beboere bliver i fælles parkeringshuse på godsbanearealerne.

Forslaget lægger sig op ad udviklingsplanen for Godsbanen, som blandt andet fastsætter de overordnede rammer for beplantning, håndtering af regnvand, trafikafvikling og udendørs opholdsrum i området.

Udviklingsplanen skal sikre, at Godsbaneområdet bliver et varieret bykvarter med boliger og erhverv, samtidig med at det unikke og kreative kulturmiljø bliver bevaret.

dp

Publiceret 18 June 2018 15:39

SENESTE TV