De to steder, der er i spil for et hellested ved Vester Allé. Foto: Google Maps

De to steder, der er i spil for et hellested ved Vester Allé. Foto: Google Maps

Kulturrådmand imod kritiseret placering af hellested

Rabih Azad-Ahmad (RV) peger på Rådhusparken, Mølleparken og Godsbanen som alternative placeringer til et nyt hellested for byens hjemløse

Vinbodegaen Pica Pica må lukke, og lejerne af det kulturelle område på Vester Allé 15 ved spillestederne Voxhall og Atlas bliver voldsomt påvirkede, hvis et hellested for udsatte aarhusianere placeres i området.

Så meget står klart, efter det er kommet frem, at byrådspolitikerne har planer om netop det.

Nu kommer rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azah-Ahmad (RV), på banen, og han mener, at byrådet skal lytte til de høringssvar, der er kritiske over for placeringen.

”Der skal findes en bedre og mere langtidsholdbar placering. Det skylder vi både de hjemløse og byen. Byrådet har besluttet, at vi skal være en god by for alle. Det virker derfor absurd at placere nogle af byens svageste og udsatte på en lille snæver plads, hvor de vil blive udstillet og være meget synlige i miljøet. Det må vi kunne gøre bedre,” siger han i en pressemeddelelse.

Rådmanden er helt enig med de protester, der har været fra lejerne på Vester Allé.

Han mener, at der i stedet bør findes en placering på en større plads.

”Byrådet bør gå forrest i at finde en løsning. Det gør vi med en placering i Rådhusparken, men Godsbanearealet og Mølleparken er også gode alternativer. Det afgørende for mig er at finde en langtidsholdbar løsning. Vi kan ikke være bekendt at kaste samfundets svageste rundt i manegen, hver gang der blæser nye politiske vinde,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Teknisk udvalg skal drøfte den fremtidige placering af hellestedet på et udvalgsmøde mandag.

dp

Publiceret 15 June 2018 12:21

SENESTE TV