Foto: Aarhus Update

Fika udvider med ny økologisk café i Nørregade

Ny café med takeaway skal tage presset fra Café Fika i Jægergårdsgade i Aarhus

Fika åbner en ny café i Nørregade i Aarhus C, hvor man kan sidde og spise eller tage maden med sig.

Den nye café supplerer den nuværende café i Jægergårdsgade, hvor kunderne i dag står i kø for at få et bord eller bestille en salat. Det oplyser Fika i en pressemeddelelse.

"Vi vælger at åbne endnu en takeaway café i den anden ende af midtbyen for at tilgodese vores kunder, der bor i den del af byen, så de nemmere kan hente mad hos os," siger Thianna Breinholt, der ejer af Fika sammen med Mikael Gullander.

De åbnede spisestedet i Jægergårdsgade i 2012 for at skabe et sundt og velsmagende takeaway alternativ. Alt fra karsepestoen, til salaterne, rawkagerne og brødet bliver lavet fra bunden i Fika, som har det økologiske guldmærke. Det betyder, at mindst 90 procent af maden er økologisk.

"Fastfood behøver ikke være lig med junkfood. Vi har gennem de seks år, vi har eksisteret, kunnet mærke, at rigtig mange aarhusianere ønsker et sundt alternativ, hvis de ikke har tid til at lave maden selv," siger Thianna Breinholt.

Succes med catering

Fika lancerede i januar 2018 cateringfirmaet Grön Catering, der bygger på samme økologiske koncept som caféen og desuden har kolde og varme buffeter samt fingerfood på menuen. Grön imødekommer vegetarer, veganere, laktoseintolerante, glutenallergikere samt helt almindelige forespørgsler.

"Vi er kommet rigtig godt fra start med vores cateringfirma. Efterspørgslen har til tider været helt overvældende," siger Thianna Breinholt.

Fika er i vækst og har i dag 20 ansatte. Hen over sommeren regner man med at ansætte end håndfuld flere. Caféen i Nørregade forventes at åbne til august. På åbningsdagen vil der være gratis salater til de første 100, der møder frem.

jr

Publiceret 14 June 2018 17:02

SENESTE TV