Foto fra Vroldvej og nordpå. Foto: Bollerup

E45 Aarhus-Skanderborg:

Klar med 6 spor mandag

Mandag 18. juni åbner de seks spor mellem Aarhus S og Skanderborg N

Lokalt Seks spor mellem Aarhus S og Skanderborg N vil være klar fra mandag morgen den 18. juni. Dermed er Arkil, Vejdirektoratets entreprenør, færdig med udbygningen af E45 på den nordligste deletape, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse til UgeBladet.

Udbygningen af den jyske rygrad og nord-syd transportkorridor gik i gang i januar. Allerede nu er Arkil klar til at aflevere den første deletape med seks kørespor til trafikanterne.

"Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling. Derfor har det været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien," siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, og fortsætter:

"Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men her bygger vi ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, og det kommer os til gode i dag, fordi vi har kunnet bruge midterarealet til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her. Derfor har vi kunnet gennemføre udbygningen så hurtigt."

Slidlaget på strækningen lægges først i 2019. Hastigheden bliver i første omgang 110 km/t. og bliver sat op til 130 km/t., når hele udbygningen er afsluttet.

På mandag åbnes der for seks spor på den grønne strækning, hvorefter man går i gang med arbejdet på den gule strækning.

På mandag åbnes der for seks spor på den grønne strækning, hvorefter man går i gang med arbejdet på den gule strækning. Illustration: Vejdirektoratet

Afslutningen på etape 3 betyder samtidig snarlig opstart på etape 2. Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Arbejdet på delstrækningen forventes at starte inden udgangen af juni.

-bo

Publiceret 13 June 2018 14:12

SENESTE TV