Foto: Faour

Kan man få verdens bedste falafel i Aarhus?

Mustafa Faour, der har sin falafel-restaurant i Klostergade i Aarhus, går direkte efter at blive verdensmester i falafel, når han lørdag deltager ved VM i falafel

De fleste har nok opdaget, at VM i fodbold begynder torsdag i Rusland, men de færreste er måske klar over, at der i Malmø på lørdag bliver sat gang i en helt anden VM-konkurrence. Her er fodbolden skiftet ud med falafel-kugler i store mængder, når VM i falafel begynder, og Aarhus er repræsenteret. Mustafa Faour fra det arabiske spisested Faour i Klostergade deltager nemlig i kampen om den fornemme titel.

(Artiklen fortsætter under video-klippet)

Lokalavisen Aarhus lavede dette tv-indslag, da Faour åbnede i januar

Konkurrencen finder sted i forbindelse med weekendens falafel-festivalen ”International Falafel Award 2018” i den svenske by.

”Det bliver virkelig dejligt at komme til festivalen, hvor der er en hel masse falafel-elskere. Ja, det er da perfekt med en hel festival, der handler om falafel,” siger Mustafa Faour i en pressemeddelelse.

Både konkurrence og festival

Den aarhusianske falafel-ekspert skal konkurrere mod 14 andre deltagere fra restauranter i Malmø, Stockholm, København, Groningen og Osaka. Konkurrencens deltagere får hver en time til fra bunden af at lave deres falafel-ret og præsentere den for juryens fem dommere, hvoraf to har skrevet en bog om falafel, og én er Michelin-stjerne kok.

”Jeg glæder mig virkelig til at være med i festivalen og konkurrencen. Dels for at vise andre, hvordan man skal lave en rigtig god falafel, men selvfølgelig også for at få inspiration fra andre. Allerhelst vil jeg naturligvis gerne have en pokal med hjem til Aarhus, som verdensmester i falafel,” fortsætter Mustafa Faour i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mustafa Faour (th.) sammen med sin far i restauranten i Klostergade.

Mustafa Faour (th.) sammen med sin far i restauranten i Klostergade. Foto: Faour

Mustafa Faour har tidligere vundet priser med sine falafler. Sidste år fik han prisen for ”Årets originale ret” ved Street Food Festivalen på Godsbanen i Aarhus. Juryen begrundede prisen med, at falaflen havde en hamrende god smag og var lavet fra bunden af. Efterfølgende blev Mustafa Faour kendt på TV2, der bragte flere indslag om ham, hans foodtruck og hans prisbelønnede falafel.

Mustafa Faour åbnede sin falafel-restaurant i Klostergade i januar måned i år, efter at have hjulpet sin far i hans grill-bare i Gellerup i en del år.

Publiceret 13 June 2018 08:00

SENESTE TV