Der bliver oprettet et midlertidigt hellested her ved Thorvaldsensgade og Vester Allé i Aarhus C

Der skulle efter planen oprettes et midlertidigt hellested her ved Thorvaldsensgade og Vester Allé i Aarhus C. Nu vil politkerne have undersøgt, om det kan placeres på den anden side af bygningerne. Foto: Google Maps

Hellested på Vester Allé: Udvalg vil have undersøgt alternativ placering

Teknisk Udvalg vil have undersøgt, om hellested kan placeres på den anden side af bygning på Vester Allé 15 i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

Den påtænkte placering af et hellested på Vester Allé 15 i Aarhus C ud mod Thorvaldsensgade er ikke hensigtsmæssig.

Sådan lyder det her til aften fra Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg, som i aften har haft oprettelse og placering af hellesteder i Aarhus på dagsordenen til udvalgsmøde.

En række af lejerne i bygningen har protesteret mod placeringen af hellestedet uden for hovedindgangen til deres arbejdsplads. De har i et høringssvar skrevet, at det vil betyde opsigelse af lejemål og lukning af restaurant Pica Pica.

"Det vil være et attraktivt hellested, fordi der er et grønt areal, men det er ikke hensigtmæssigt, fordi der ikke er megen plads, og fordi det ligger ved indgangen til bygningen, hvor der er arbejdspladser og en restauration, der gerne skal eksistere. Det er samtidig et enormt attraktivt sted at sidde ude, og kulturmiljøet vil blive udfordret af et hellested," siger Keld Hvalsø til Lokalavisen.

På den anden side af bygningen

Udvalget har derfor besluttet at bede forvaltningen om at undersøge, om hellestedet kan placeres på den anden side af bygningen, hvor der i øjeblikket er parkeringspladser.

"Vi tror ikke, lejerne bliver begjejstrede, uanset hvad vi gør, om det bliver ved hovedingangen, eller vi tager deres parkeringspladser, men placeringen omme bagved kan måske være nemmere at leve med," siger Keld Hvalsø.

"Der er ikke ret mange, der synes, det er en god idé at få udsatte mennesker i deres baghave eller på deres fortrappe. Vi bliver aldrig populære på det her, men vi gør det, fordi der skal være værdighed for disse mennesker. Vi kan ikke lave hellesteder udenfor bycentrum. De vil gerne være i byen, hvor de kan købe drikkevarer og tage deres stoffer."

Forvaltningen får blot et par dage til at undersøge den alternative placering af hellestedet på den anden side af bygningen på Vester Allé. Keld Hvalsø oplyser, at Teknisk Udvalg på mandag vil tage en beslutning om placeringen af hellestedet ved Vester Allé og derefter sende det til afstemning ved byrådsmødet onsdag 20. juni.

"Alt forarbejdet er gjort, og der er stor enighed i udvalget om, at der skal træffes en beslutning nu," siger formanden for Teknisk Udvalg.

Foruden hellestedet ved Vester Allé er der foreslået oprettet et hellested på området ved Ny Banegårdsgade 48. Dette hellested ser ud til at blive placeret som planlagt, fortæller formanden for Teknisk Udvalg.

Et hellested er et udendørs sted på et grønt område med halvtag og toiletfaciliteter, hvor udsatte kan opholde sig. De planlagte hellesteder vil blive oprettet hurtigst muligt, når der er taget en endelig beslutning i byrådet.

Publiceret 13 June 2018 22:04

SENESTE TV