To børn fra Laos, som er et af SOS Børnebyerne Danmarks prioritetslande.

To børn fra Laos, som er et af SOS Børnebyerne Danmarks prioritetslande. Foto: Lars Just

Aarhusianerne gav 176.027 kroner til forældreløse børn

SOS Børnebyerne takker danskerne for bidrag

Der blev samlet 176.027 kroner ind i Aarhus til SOS Børnebyernes årlige landsindsamling til støtte for forældreløse og udsatte børn. På landsplan blev der puttet fire millioner kroner i bøsserne, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

"Vi er meget glade for danskernes opbakning. SOS Børnebyerne vil gerne sende et stort tak til de 4.355 danskere, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Og det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren," siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Indsamlingen fandt sted 6. maj, men resultatet er først gjort op nu godt en måned senere, fordi SOS Børnebyerne samler ind på anderledes måde end de fleste andre hjælpeorganisationer.

"SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe," siger Mads Klæstrup Kristensen.

jr

Om SOS Børnebyerne og landsindsamlingen

    Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. I børnebyerne får udsatte og forældreløse børn en ny familie og en ny SOS-mor.

    Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.

    SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande og hjælper på verdensplan cirka 1,6 millioner børn og voksne.

    SOS Børnebyerne driver både børnebyer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.

Publiceret 13 June 2018 16:24

SENESTE TV