Aage Stokholm viser byggeriet af den nye, store scene frem i baghaven på Grimhøjgård i Brabrand.

Aage Stokholm viser byggeriet af den nye, store scene frem i baghaven på Grimhøjgård i Brabrand.

Op mod 10.000 gæster til nye Grim-koncerter

Aage Stokholm, der står bag Grim Fest, bygger ny scene i baghaven, hvor han kan afholde større koncerter uden for selve festivalen

Af
Louise Nyvang Burmeister

Udvidelse I sidste uge stod Aage Stokholm i Scandinavian Congress Center og hørte Marilyn Manson. Et godt koncertsted, men hvor var der varmt, og hvor ville det være godt hvis, der var en lille brise, tænkte han.

I de naturskønne omgivelser på Grimhøjgård i Brabrand er der masser af luft, og med byggeriet af en ny, stor scene, der kan vende begge veje, får Aage Stokholm nu mulighed for at afholde koncerter for op mod 10.000 mennesker på egen grund.

"Sådan en Marilyn Manson-koncert kunne vi fremover også afholde her på gården," siger Aage Stokholm og afslører, at ambitionsniveauet er højt.

"Ja, det har det altid været. Men nu må jeg," siger koncertarrangøren, der for 15. gang afholder Grim Fest for omkring 3.000 mennesker i begyndelsen af august.

Håndværkerne er netop nu i gang med at bygge den nye, store scene, der kan vendes, så musikken kan spille for op mod 10.000 mennesker.

"Det er et kæmpestort stykke legetøj, vi får nu. Der kan stå rigtig mange mennesker derude," siger Aage Stokholm og peger ud mod parkeringsarealet.

Har købt gården

I februar købte han Grimhøjgård, hvor han ellers har boet til leje. Det har givet ham mulighed for at rive en længe af gården ned for at få mere plads til scene og skaterområde på gårdspladsen. Ellers skal Grim Fest køre videre i sin nuværende form.

"Grim er Grim. Den har sin hyggelige størrelse og skal ikke være en ny Smukfest. Men nu får vi rammerne til at lave hvadsomhelst uden for Grim. Bare fordi vi kan. Måske skal det hedde Grim Nights, men det er ikke på plads endnu," siger han.

Forhåbningen er, at han næste år kan præsentere de store koncerter på Grimhøjgård.

"Hvis vi finder et band, der er klar, og det hele giver mening, så kan det blive virkelighed næste år."

Helliger sig musik

Grim-arrangøren er til daglig skolelærer på Egebakkeskolen, men musikken optager mere og mere af hans tid.

"En kollega sagde til mig, at jeg skulle passe på, fordi det er svært at have mange jern i ilden på samme tid. Jeg har nærmere oplevet det, som om jeg skulle passe to bål på samme tid. Jeg er gået direkte fra at have en tredjeklasse til idræt og til at planlægge markedsføringsbudget for Grim. Det bliver man helt skizofren af," siger Aage Stokholm.

Han har derfor nu taget orlov for at hellige sig Grim, og alt det nye rammerne kan.

"Det bliver det gearskifte, der skal til. Men vi skal ikke kun lave store koncerter for de store koncerters skyld. Der skal stadig være fokus på de ting, vi synes, er vigtige. Som for eksempel at have bionedbrydelige sugerør og at støtte upcoming-laget i den danske musikbranche."

Han går nu all-in for at se, om musikbranchen kan give ham og familien en levevej.

"Man kan jo være nok så fuld af ambitioner og værdier, men hvis det ikke giver brød på bordet, så bliver det svært."

Senest 1. marts næste år skal han meddele skolen, om han vil fastholde sin skolelærerstilling, eller han fremover skal være fuldtidskoncertarrangør.

Publiceret 12 June 2018 13:45

SENESTE TV