Costa Favoloso er en flittig gæst i Aarhus.

Costa Favoloso er en flittig gæst i Aarhus. "Sejlbåden" i forgrunden er en af Molslinjens færger. Arkivfoto: Dennis Borup Jakobsen/VisitAarhus

8.000 krydstogtgæster kommer til Aarhus på to dage

Smilets By bliver invaderet af europæiske krydstogtgæster torsdag og fredag

Af
Jeppe Rafn

Denne uge bliver en af de helt store krydstogtuger i Aarhus. Torsdag 14. juni lægger det store skib Costa Favolosa med 3.800 gæster til i Aarhus.

Gæsterne taler primært italiensk, spansk, fransk og tysk, og de forventes at ankomme torsdag klokken 9 og sejle igen klokken 18.30 efter at have været på sightseeing i Aarhus og Østjylland.

Dagen derpå, fredag 15. juni, ankommer hele tre skibe til Aarhus. Det er så vidt vides første gang, der kommer tre krydstogtskibe på én dag.

Serenade of the Seas ankommer klokken 7 med 2.500 gæster, der især taler engelsk og spansk. En time senere kommer Seabourn Quest med 450 primært engelsktalende gæster. Samme klokkeslet forventes AIDAaura at ankomme med 1.300 gæster, der primært taler tysk. Alle tre skibe har planer om at sejle igen fra Aarhus klokken 18.

Guidede ture eller på egen hånd

Når krydstogtskibe ankommer til Aarhus, spiller garden for gæsterne helt ude ved landgangen. På vejen ned mod deres busser eller på egen hånd ud i byen bliver de taget imod af byens tre største museer ARoS, Moesgaard Museum og Den Gamle By, ligesom Salling og Magasin står klar med tilbud.

ARoS bliver besøgt af mange krydstogtgæster i Aarhus.

ARoS bliver besøgt af mange krydstogtgæster i Aarhus. Foto: ARoS, Aarhus Kunstmuseum

Mange af gæsterne er forberedte og ved på forhånd, hvad de vil se. Mange af dem har på forhånd købt sig ind på guidede ture i bus og til fods rundt omkring i Aarhus og Østjylland. Andre udforsker byen på egen hånd og kan for eksempel benytte sig af Hop On Hop Off bussen.

Gæsterne, der går rundt på egen hånd, besøger ofte et museum og bruger derefter tid på shopping i et af de store centre og de mindre butikker i Latinerkvarteret. Caféerne langs åen nyder også godt af de udenlandske gæster, der har brug for at tanke forfriskninger.

Kilde: VisitAarhus

Publiceret 12 June 2018 18:57

SENESTE TV