Simon Kangas Larsen er projektleder og glæder sig over, at spejderhytten i Lisbjerg er ved at tage form. Her står han med nogle specielle sten, som skal mures ind.

Simon Kangas Larsen er projektleder og glæder sig over, at spejderhytten i Lisbjerg er ved at tage form. Her står han med nogle specielle sten, som skal mures ind.

Et natur-forsamlingshus skyder op i Lisbjerg Skov

FDF-formand lover, at kommende naturværksted i Lisbjerg bliver for hele nordbyen

Af
Kim Skovrup Andersen

Robust, enkelt og et sted, hvor man må gå ind med gummistøvler. Sådan er visionen for FDF Ellevang-Risskovs naturværksted, som er ved at blive bygget og tage form i Lisbjerg Skov. Her stod en gammel faldefærdig barak fra 1955, men den er nu revet ned og er ved at blive erstattet af en funktionel hytte, der er klar til at blive brugt hele året rundt med mange anvendelsesmuligheder.

Håndværkere er i fuld gang med at bygge naturforsamlingshuset, der har et budget på 3,5 millioner kroner.

At drømmen nu bliver til virkelighed skyldes mange gode, frivillige kræfter og et par store donationer fra blandt andre A.P. Møller og Aarhus Kommune.

Simon Kangas Larsen er formand for FDF Ellevang-Risskov og leder projektet.

"Den absolut primære målgruppe for det her naturværksted er børn og unge i frivillige foreninger. Men jeg kunne sagtens forestille mig, at en SFO kørte herud og lånte stedet en eftermiddag eller andet. Så der kan blive mange forskellige konstellationer, hvor børn og unge er sammen om at få en naturoplevelse. Derudover er seniorer også velkomne. Vi får lavet en rampe, så gangbesværede kan komme ind i hytten, og der bliver både bygget almindelige toiletter og handicaptoiletter," siger Simon Kangas Larsen.

Bag projektet står FDF Ellevang-Risskov, der holder til i Risskov, Vejlby og Ellevang området. FDF-kredsens ledere, bestyrelse og frivillige fagpersoner har været med til at udtænke projektet, og til selve byggeriet er der hyret en arkitekt og entreprenører, så kvaliteten bliver høj.

En naturperle i nord

"Lisbjerg Skov er virkelig en perle her i kommunen. Jeg synes, det er en smuk skov med et godt stisystem, og der sker mange ting herude i området med et kommende letbanestop, engsøen, vokseværk i Lisbjerg og byen Nye. Jeg har en drøm om, at stedet her kommer til at blive brugt rigtig rigtig meget, og at vi kan være med til at gøre naturen mere tilgængelig med dette naturværksted eller naturforsamlinghus, som vi også kalder det," siger projektlederen og tilføjer:

"Derfor arbejder vi også på en smart løsning med en nøgle, så hytten bliver tilgængelig for alle. Det ligger os meget på sinde."

Projektet har været i gang siden 2014, og kort efter sommerferien er det planen, at naturværkstedet står klar til brug.

Rejsegilde en milepæl

”Det har været et langt og til tider sejt træk på flere år, og derfor var rejsegildet i april en meget stor milepæl. Det er helt vildt at se det tage form. Det bliver ikke bare en hytte med nogle bjælker. Der bliver højt til loftet og kig til himlen med hems og pejs. Og udenfor bygger vi shelters og bålhytte,” siger Simon Kangas Larsen.

Der er søgt fonde, sponsorater fra virksomheder og støtte fra foreninger og menighedsråd. De er ikke helt i mål med økonomien endnu, så der er stadig et håb om mere støtte.

"Vi er en lille halv million kroner fra målet. I værste fald kan vi låne pengene, men vi er i dialog med flere lokale virksomheder, som vil hjælpe os. Og så har vi stadig ansøgninger liggende hos nogle fonde. Derudover sælger vi også folkeaktier," siger projektlederen.

Publiceret 10 June 2018 10:00

SENESTE TV