Foto: Jonas Svendsen

Anmeldelse: Forudsigelige C.V. Jørgensen charmerede publikum

C.V. Jørgensen tog den på rutinen, da han lørdag eftermiddag gav koncert på Northsides Blå Scene

Af
Jonas Wrede Hansen

(C.V. Jørgensen - Blå Scene: 4 af 6 stjerner)

En af Danmarks allerstørste ordsnedkere havde lørdag eftermiddag fundet vej frem til Ådalen i Aarhus. Til en imponerende publikumsskare med dertil højlydte klapsalver stillede C.V. Jørgensen sig op på Blå Scene og blev alleredet hyldet som en legende, før han havde åbnet munden.

Det fortsatte også, da koncerten gik igang

"Det er første gang på Northside. Det er helt vildt. Der er et stort spring fra Train til Northside," lød det fra den 68-årige sanger med en henvisning til sin koncert for et par måneder siden på netop Train i Aarhus.

Og ja. Der er helt sikkert forskel på at spille på en festival og et spillested inde i byen, men der er på ingen måde forskel på C.V. Jørgensen. Den anerkendte sangskriver leverede nøjagtig samme sætliste som april-koncerten på Train og gav endda de samme to ekstranumre ved dagens optræden på Northside, som han gav på spillestedet i midtbyen.

Det så dog på ingen måde ud til at genere det store fremmøde af mennesker foran Blå Scene. Fra start til slut var der en helt igennem fantastisk stemning, og det smittede af på C.V. Jørgensen, der i sit rolige tempo mellem sangene kom med små charmerende bemærkninger.

"Det er et fantastisk syn heroppe fra. I ser knaldgodt ud. Tillykke," kom det rosende fra C.V. Jørgensen, imens han lignede en mand, der nød at være på scenen.

Flere gange viste han endda et par små, akavede dansetrin.

"Hvor er det overvældende. Fedt," udbrød C.V. Jørgensen, der ikke har udgivet ny pladet siden 2001, da publikum gav ham en af koncertens mange klapsalver.

Sangene bestod da også af gamle sange, som publikum kunne synge med på. Det hele kulminerede med sidste nummer på sætlisten, som var klasikeren 'Sæsonen er slut', inden den danske legende fik lov til at spille de to ekstra numre; 'Florafobi' og 'Det Si'r Sig Selv'. De samme han også spillede for en måned siden på Train.

Publiceret 09 June 2018 18:41

SENESTE TV