Der bliver oprettet et midlertidigt hellested her ved Thorvaldsensgade og Vester Allé i Aarhus C

Der bliver oprettet et midlertidigt hellested her ved Thorvaldsensgade og Vester Allé i Aarhus C Foto: Google Maps

Nye hellesteder til udsatte i Aarhus

Vester Allé 15 og Ny Banegårdsgade 48 udpeget som nye midlertidige hellesteder

De udsatte i Aarhus får snart to nye midlertidige hellesteder. Det ene foreslås placeret ved Vester Allé 15 i stedet for i Åparken, som det oprindeligt var tænkt, mens det andet bliver placeret ved Ny Banegårdsgade 48.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse, efter Magistraten (den politiske ledelse) mandag morgen har behandlet en indstilling til byrådet, der har sagen på dagsordenen til byrådsmødet på onsdag.

Hellestedet ved Ny Banegårdsgade 48 ligger i første omgang fast, mens hellestedet ved Vester Allé 15 kan ende med at blive flyttet til en anden placering, eksempelvis Åparken.

Naboerne til de nye hellesteder er blevet hørt, og Aarhus Kommune har også været i tæt dialog med de hjemløses organisation, SAND, oplyser Aarhus Kommune.

"Vi ved godt, det ikke er et ønskescenarie at være nabo til et hellested. Derfor arbejder vi med midlertidighed og muligheden for at revurdere situationen, hvis hellestedet ikke fungerer," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Hellestederne får sociale viceværter, som skal hjælpe de udsatte med at begå sig i byens rum og søge den nødvendige hjælp. Stederne vil blive holdt rene, og der bruges lette konstruktioner, så hellestederne kan flyttes, både hvis placeringen ikke fungerer eller ikke bliver brugt.

"På sigt skal der findes permanente løsninger. Men med placeringen af de to midlertidige mobile hellesteder skaber vi her-og-nu alternativer til Klostertorvet, idet byens udsatte får flere fristeder i byen, hvor de har lyst til at være. Der skal være plads til alle – også dem vi ikke altid forstår," siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Der er i forvejen etableret et fast hellested på Sydhavnen, og der bliver nu arbejdet for at placere to permanente hellesteder ved Godsbanen og Rådhusparken.

Dansk Folkeparti tog forbehold for indstillingen ved behandlingen i Magistraten.

jr

Publiceret 04 June 2018 13:30

SENESTE TV