Den glade Oscar Fuglsang på det nye anlæg ved Fredensvang.

Den glade Oscar Fuglsang på det nye anlæg ved Fredensvang. Foto: Martin Jørgensen

AGF: Oscar Fuglsang fra Højbjerg er landsholdsaktuel

Som U12-spiller tog han til AGF fra Lyseng. Nu går turen til Slovakiet med U16-landsholdet

Af
Martin Jørgensen

AGF Højbjerg-borgeren Oscar Fuglsang er kun 16 år gammel, men er godt i gang med at skabe sig et navn inden for fodboldverdenen. I hvert fald på nationalt plan.

Forsvarstalentet med en fortid i Lyseng IF's ungdomsafdeling er nemlig blevet udtaget til det danske U16-landshold, som i slutningen af maj drager mod Slovakiet for at spille to venskabskampe mod den østeuropæiske nation.

Oscar Fuglsang gør sig i øjeblikket på højrebacken for AGF's bedste U17-hold. Han beskriver sig selv som en kropsstærk tovejsspiller med sine forcer i det defensive. Og landsholdsudtagelsen gør ham naturligvis stolt.

"Det er selvfølgelig helt vildt stort. Det er noget, som jeg har kæmpet for. Det var en barnedrøm, der går i opfyldelse," siger det kun 16-årige talent, der førhen har været på samlinger med landsholdet, men nu er han blevet udtaget til to testkampe, som også holdkammeraten Emil Agerbæk er udtaget til.

"Vi er ikke garanteret spilletid, men jeg er den eneste højreback, der er blevet udtaget, så der skulle gerne være muligheder," siger Oscar Fuglsang, som dog var en anelse overrasket over at være blevet udtaget i denne omgang.

"Jeg havde ikke lige set den komme, men det er altid dejligt at få et skulderklap."

Stor udvikling

Forsvarstalentet fortæller, at han har rykket sig på mange mange områder på det seneste. Også på de områder, som har været nogle af hans svagheder førhen.

"På det taktiske plan er jeg blevet meget bedre, og der er også nogle tekniske ting, der er blevet forbedret," siger Højbjerg-drengen, der blandt andet har brugt videomateriale til at forbedre de taktiske punkter, mens de tekniske forbedringer er er resultat af hårdt arbejde på træningsbanen. Både med holdet, men også i form af selvtræning.

Førhen var Oscar Fuglsang centerforsvar, men en omskoling har flyttet ham ud på højreback, hvor han nu forsøger at bygge på sit spil.

På superligaholdet er der særligt én spiller, som han kan se ligheder mellem, selvom han spiller i modsatte side af forsvaret.

"Jeg minder nok lidt om Casper Højer, som også er hurtig og kropsstærk, som jeg selv er. Og så slår han nogle gode indlæg også."

Det er dog ikke kun det taktiske og tekniske, som Oscar Fuglsang har arbejdet med på det seneste. Ligesom sine holdkammerater i AGF har han også mentaltræning, som har en stor indvirkning på ham.

"Mentaltræning giver et andet overskud på banen. Vi lærer at fokusere, så vi ikke løber og tænker på alle mulige andre ting som eksempelvis kæreste, skole og venner," fortæller det 16-årige talent, som føler, at det har hjulpet ham meget.

"Jeg er god til at lukke alt andet ude, for fodbold giver mig noget frihed og ro fra hverdagen, hvor jeg kan komme væk fra de problemer, jeg går med."

Kontraktkampen

I øjeblikket er Oscar Fuglsang ikke bundet til en kontrakt hos AGF, men det er noget, som stortalentet stræber efter at gøre sig fortjent til. Noget, som han har gjort lige siden han skiftede til klubben som U12-spiller.

"Hvis jeg fik et tilbud om en kontrakt, var det nok noget, som jeg ikke ville kunne sige nej til," der dog godt ved, at sådan en ikke kommer af sig selv.

"Jeg ved, at det kræver hårdt arbejde, hvis man skal gøre sig fortjent til det, så jeg er klar på at kæmpe for det."

I øjeblikket går Oscar Fuglsang i 9. klasse på Rundhøjskolen. Næste år venter gymnasiet, hvor det får mange unge går op i fredagscafeer og fadøl, men den nyudklækkede landsholdsspiller ved godt, hvad det også kræver for at slå igennem i et elitemiljø.

"Det er ikke så svært at give afkald på meget af det sociale, når jeg vil det så meget, som jeg vil. Fester er udelukket, og man må sige fra til meget, men det er jeg villig til for at følge min drøm."

Publiceret 30 May 2018 10:00

SENESTE TV