Den smilende frisør åbner salon i Åbyhøj

Hårdt arbejde og et mikrolån har gjort det muligt for Farah Nikkhah at åbne sin egen frisørsalon i Åbyhøj

Af
Astrid Madsen

Efter at have arbejdet som frisør i mere end 20 år, først i Iran og så i Danmark, åbner Farah Nikkhah nu sin egen frisørsalon i Åbyhøj.

"Jeg har været frisør i mange år, men alligevel er det spændende, og jeg har været lidt nervøs. Jeg vil gerne være selvstændig og sørge for min familie. Jeg har fået en ny start i et nyt land, og jeg har arbejdet hårdt for det. Og jeg ved, at jeg har styrken til det, så det skal nok gå," siger den glade frisør.

Navnet Farah betyder at være glad og smile, og navn passer perfekt til Farah Nikkhah, der byder velkommen i sin salon med en kop frisklavet kaffe og en småkage.

"Når kunderne kommer ind i min salon, får de den bedste behandling overhovedet. Uanset om det er klipning, retning af øjenbryn, farvning af øjenvipper eller makeup eller håropsætning til fester og bryllupper," smiler hun.

Sammen med sine to sønner måtte hun flygte fra Iran. Det var hårdt for familien. Farah Nikkhah har gået på sprogskole for at lære dansk i tre år og har øvet sig på at tale dansk med sine kunder i alle de år, hun har været i Danmark.

"Mine danske kunder har støttet mig meget. De siger, at det ikke betyder noget med sproget, og at jeg nok skal lære det," siger hun.

"Jeg har lært at lige meget, hvilken situation man er i, så skal man kæmpe videre. Livet fortsætter."

Mikrolån og støtte

For at kunne overtage salonen på Henrik Hertz Vej og blive selvstændig har Farah Nikkhah fået et mikrolån med hjælp fra Aarhus Kommune.

"Det er ikke kun en økonomisk hjælp. Jeg har lært om, hvordan det danske system fungerer, hvordan man kan reklamere for sin virksomhed, hvordan man behandler kunder og meget mere. I Iran har kvinder ikke de samme muligheder som i Danmark, så det har været en god støtte."

Farah Nikkhah fortæller, hun har det bedste arbejde i verden. Efter at have arbejdet som frisør i mange år, bliver hun nu selvstændig med egen salon.

Farah Nikkhah fortæller, hun har det bedste arbejde i verden. Efter at have arbejdet som frisør i mange år, bliver hun nu selvstændig med egen salon.

På bordet foran Farah Nikkhah står en fin, hvid kaffekop med guldrand på kanten og matchende underkop. Sammen med et antikt håndspejl og et sæt børster symboliserer de Farah Nikkhahs rejse fra Iran til nu, hvor hun åbner sin egen salon i Danmark.

"Da jeg lige var kommet, mødte jeg en dansk familie. Da de fandt ud af, at jeg var frisør i Iran, gav de mig de her gaver og sagde, at de troede på mig. At det nok skulle komme til at gå godt for mig. Det betød meget for mig, så jeg har dem selvfølgelig også med, nu hvor jeg har fået min egen salon," siger hun.

Farah Nikkhah fejrer, at hun officielt overtager sin nye salon på Henrik Hertz Vej 52 i Åbyhøj med en reception 26. maj klokken 14-17. Her byder hun på hjemmebagte persiske kager og forskellige små retter, som kan skylles ned med et glas vin eller en kop te eller kaffe.

Se mere om Salon Farah på Instagram og Facebook, hvor du også kan booke tid.

Publiceret 26 May 2018 08:00

SENESTE TV