Fra forestillingen Somaliske Erindringer på Eutopia

Fra forestillingen Somaliske Erindringer på Eutopia Foto: Per Pedersen

Kulturscene i Gellerup lukker

Eutopia, der var skabt til kulturhovedstaden, lukker

Fredag 8. juni er det sidste chance for at opleve en forestilling på kulturscenen Eutopia i Gellerup, når 'Ikke uden min mor' indtager scenen. Eutopia oplyser i en pressemeddelelse, at stedet lukker officielt 1. juli 2018.

"Arbejdet med Eutopia har været en fantastisk rejse. Jeg drømte om at skabe et sted, hvor alle følte sig velkomne. Et sted, der med kunst og kultur kunne skabe møder mellem mennesker. Det synes jeg er lykkedes. Men rejser har altid en ende, og Eutopias rejse i Aarhus slutter nu,” fortæller kunstnerisk leder Brigitte Christensen.

Eutopias kunstneriske leder Brigitte Christensen

Eutopias kunstneriske leder Brigitte Christensen Foto: Laura Salvinelli

Eutopia-projektet blev skabt til Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor man bidrog med den stort anlagte fuldmånebegivenhed Eutopia med over 5000 besøgende og kunstnere fra 23 lande. Efter fuldmånebegivenheden, der betegnes som en stor succes, fortsatte projektet det første halve år i 2018.

Eutopia har præsenteret 10 Danmarkspremierer på scenen i Gellerup. Blandt andet Hans Rønnes forestilling 'Abrahams Børn' om, hvordan jødedom, kristendom og islam har påvirket hinanden kulturelt, intellektuelt og åndeligt samt Charlotte Munck og Jesper Hyldegaards skildring af Europas flygtningekrise i 'Lampedusa'.

jr

Publiceret 24 May 2018 10:11

SENESTE TV