FC Bøgeskov savner flere frivillige - og også gerne et modstanderhold. Pressefoto

FC Bøgeskov savner flere frivillige - og også gerne et modstanderhold. Pressefoto

Fodbold: Her spiller handicappede på 'normalt' hold

Fodboldklubben FC Bøgeskov fra Viby vandt i 2017 Aarhus Kommunes Handicappris. Nu har de brug for flere frivillige fødder

Af
Af Martin Jørgensen

fodbold Der er mange fodboldklubber i Aarhus Kommune. Men der er kun én klub, der har søsat projekt 'Unified', hvis primære formål er, at handicappede skal integreres, som var de en del af et helt normalt fodboldhold. Navnet på klubben er FC Bøgeskov.

Klubben, hvis baner er at finde på Bøgeskov Idrætsanlæg, har haft stor succes, efter man i 2017 startede projekt 'Unified' op, og truppen tæller hele 16 spillere.

Hvis man skal kunne opfylde projektet til fuldest, kræver det dog, at der er en frivillig, kaldt partner, til hver enkelt spiller. I øjeblikket har klubben kun syv partnere.

"Vi vil helt vildt gerne have flere frivillige partnere, men det kniber lidt med at finde nogen. Alle er velkommen til at komme ud at se, om det er noget for dem," fortæller Mette Lykke Moosdorf, der er formand for FC Bøgeskov.

Formanden understreger dog, at det ikke kræver, at man har en specialpædagoguddannelse eller anden relevant erfaring. Alle kan være med, fortæller Mette Lykke Moosdorf.

"Min mand spiller selv med, og han er klejnsmed, så hvis han kan, så kan alle andre også. Det kræver bare, at man giver lidt af sig selv."

Stor succes

Efter at have fået præsenteret projektet af DBU Jylland, var bestyrelsen i FC Bøgeskov ikke i tvivl. Det var helt klart noget for dem.

"Det lød så spændende, at man kunne være med til at gøre en forskel for andre, der møder modgang i deres hverdag. Der findes ikke mange tilbud til folk med downs og andre fysisk udviklingshæmmede - specielt ikke inden for fodbold - så hvis vi kunne hjælpe lidt, så kunne det ikke skade."

Fra den dag blev FC Bøgeskov en realitet, og i samarbejde med en træner fra DBU Jylland, fik man igangsat træning, som nu bærer frugt.

"Det er det hele værd, når man kan se, hvor glade både spillere og partnere er," fortæller Mette Lykke Moosdorf, der understreger, at alle får noget ud af projektet. I særdeleshed også partnerne.

"Flere af vores partnere flytter rundt på deres vagter for at kunne deltage i træningen. Det giver dem så meget at være med."

Nye klubber

Ét af målene har fra starten været at få en anden klub til at tage samme projekt til sig, men indtil videre har det ikke været muligt.

"Vi vil rigtig gerne finde en anden klub, som vi kan komme til at spille imod."

Formanden fortæller, at det naturligvis tager lidt ekstra tid i starten, når man skal forsøge at bygge noget nyt op, men derefter kører det hele af sig selv.

"Der kom to nye spillere den anden dag, så det er et projekt i fremgang, og vi håber, at andre vil tage det til sig. Men allerede nu føler jeg, at vi selv er blevet en succes. Nu håber vi bare, at andre vil gøre det samme som os."

FC Bøgeskovs 'Unified'-hold træner hver mandag aften klokken 19.00-20.00 på Bøgeskov Idrætsanlæg.

Publiceret 24 May 2018 07:00

SENESTE TV