Arkivfoto

Partier: Letbanen skal stoppe ved Den Permanente

Alternativet og Enhedslisten er gået sammen om et forslag, der skal få letbanen til at stoppe ved populær strand i Risskov

Letbanestop Der har tidligere i historien været togstop ved Den Permanente i Risskov, og nu ser to partier i Aarhus Byråd gerne, at det igen bliver muligt at stå af et tog direkte ved den populære strand. Det er Alternativet og Enhedslisten, der er gået sammen om et forslag, der skal få letbanen til at stoppe ved Den Permanente. Det skriver partierne i en fælles pressemeddelelse.

”Perronen til et stop ved Den Permanente er der jo allerede, med trappe og med rampe til handicaptransport. Der mangler blot signal- og billetteringsanlæg og lidt buskrydning, så det vil ikke koste alverden at genetablere,” siger Liv Gro Jensen, medlem af Aarhus Byråd for Alternativet, i pressemeddelelsen.

Aarhus Kommune planlægger i forvejen et stort 'tilgængelighedsprojekt' i form af 'Den Blå Rambla' fra lystbådehavnen til Den Permanente Badeanstalt med ramper for handicappede.

”Med et letbane-stop ved Den Permanente bliver tilgængeligheden mærkbart bedre. Folk fra midtbyen, fra sydlige og nordlige forstæder og omliggende kommuner kan så bruge badeanstalten, stranden og skoven uden at bidrage til gennemkørende biltrafik i midtbyen og parkeringskaos på Salonvejen. Så der er mange fordele,” siger Keld Hvalsø, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten, i pressemeddelelsen.

Forslaget er på programmet til det kommende byrådsmøde.

jwh

Publiceret 18 May 2018 07:31

SENESTE TV