Præsteklumme: ”Vær glad. Ikke fordi alt er godt. Men fordi du vælger at fokusere på det gode”

Af
Af Gitte Korsholm Wamberg

sognepræst i Skæring Kirke

Præsteklumme ”Vær træt. Ikke fordi alt er skidt. Men fordi jeg fokuserer på det svære”. Sådan havde jeg den aften, hvor jeg var på Facebook og så på det ene mere fantastiske opslag efter det andet. Men så kom denne her sætning frem på skærmen: ”Vær glad. Ikke fordi alt er godt. Men fordi du vælger at fokusere på det gode”. Der var en tegning af en pige, der stod ude i regnvejret, men i stedet for at være ked af regnvejret, fokuserede hun på det gode ved at plaske i vandpytter.

Det er en god indstilling! At forsøge at være glad og fokusere på det gode, selvom der tit er et eller andet, der er svært. Noget tungt vi bærer rundt på i hverdagen, der gør det lidt vanskeligere at smile. Måske er vi arbejdsløse. Måske har børnene det svært i skolen. Måske skrænter helbredet, så livet bliver smertefuldt i hverdagen. Måske savner og sørger vi over tab af en, vi holdt af. Måske kører økonomien ikke rundt, eller der er et dårligt klima på arbejdspladsen. Det er så nemt at lade alt det svære fylde alt for meget i vores liv. Alt for nemt at lade det gennemsyre vores humør. For mange mennesker er der grunde nok til ikke at smile, men lad os forsøge at være glad på trods. Fordi vi vælger at fokusere på det gode. Det er sjældent, at ALT er skidt.

Mange af os har også rigtig meget godt i vores liv. Vi har måske en god ægtefælle, eller gode kollegaer på arbejdet. Måske har vi venner, der er der, når vi har brug for dem. Måske er det en gåtur i skoven på en solskinsdag, der får os til at se det gode i vores liv. Måske er det vores børn eller børnebørn, der kigger op på os på den der helt særlige måde, der simpelthen gør, at glæden spreder sig midt på en ellers dum dag. Lad os se på livet med positive briller.

Når Gud ser på os, så fokuserer han altid på det gode. Man kan sige, at han ser på os med kærlighedens øjne. Ikke fordi vi er fejlfri og godheden selv, men fordi han vælger at fokusere på det gode.

Lad os tage kærlighedens briller på og være glade. Ikke fordi alt er godt, eller fordi vi er fejlfrie. Men fordi vi vælger at fokusere på det gode ved os selv, ved andre og på verden omkring os. Det er med kærlighedens briller, at Gud ser os, og det er sådan vi skal se på os selv, vores liv og på hinanden.

Publiceret 16 May 2018 10:00

SENESTE TV