Lisbjerg-forfatter kaster debutroman på gaden: Vil være Danmarks svar på Danielle Steel

Birgitte Amalie Thorn gentænker kærlighedsromanen som genre og bogdebuterer

Af
Kim Skovrup Andersen

udgivelse Der skulle gå ti år, før hun for alvor ville være ved det. Som ung, studerende begyndte Birgitte Amalie Thorn at skrive kærlighedsnoveller til ugeblade som Hendes Verden, Ude og Hjemme og Familie Journalen. Og som 35-årig springer den tidligere gymnasielærer fra Lisbjerg nu ud som kærlighedsromanforfatter.

Birgitte Amalie Thorn er vild med kvindeliv og kærlighed, og hun mestrer som forfatter genren letlæste kærlighedshistorier med udgangspunkt i den moderne kvinde i dagens Danmark.

For to år siden blev hun tilbudt at være med til at relancere og gentænke trivialgenren i samarbejde med Risskov-forlaget Griffle, og det var en udfordring, hun ikke kunne sige nej til.

“Jeg tøvede dog lige et par dage. Mest fordi jeg altid har set mig selv som en, der skulle skrive fantasylitteratur. På den anden side så synes jeg, vi længe har manglet en dansk udgave af den letlæste kærlighedsroman, og jeg kan godt se mig selv som Danmarks svar på Danielle Steel,” fortæller hun.

Og nu er der mulighed for at læse resultatet af anstrengelserne i hendes debut-roman, som har fået titlen ’En mand til Camilla’.

Bogen er ifølge hende en letlæst og romantisk kærlighedsroman, som er rettet mod kvinder. Den handler om en veterinærsygeplejerske, som en nytårsaften sværger overfor veninder, at hun skal finde en mand, inden året er gået. Og så går hele bogen med det.

Hverdagseskapisme

”Det er en form for hverdagseskapisme. Kærlighedsromanen skal fungere som et lille pusterum i en travl hverdag. Noget som ikke kræver så meget af dig som læser, men det jeg vil kalde for hygge-læsning,” siger forfatteren, der har forsøgt at skrive bogen i et på dansk i et nuanceret sprog, og hvor læserne kan spejle sig i hovedpersonen og genkende hverdagen anno 2018.

Inspirationen til kærlighedsuniverset finder hun hvor som helst i den helt almindelige hverdag i Lisbjerg og omegn.

“Bare at stå i køen i et supermarked og overhøre brudstykker af en samtale bag mig kan sætte idéerne i gang. Og så læser jeg rigtig meget. Der er altid inspiration at hente fra alle typer af forfattere. Det kan også bare være et enkelt ord eller en sætning, jeg samler op et sted og går og gemmer på, til den helt rigtige historie dukker op, som den kan passes ind i. Som forfatter kan man selvfølgelig heller ikke undgå at blive inspireret af sin egen opvækst og sine egne erfaringer. Det betyder dog ikke, at ’En mand til Camilla’ er en bog om mig,” siger hun med et efterfølgende smil.

Det er en form for hverdagseskapisme. Kærlighedsromanen skal fungere som et lille pusterum i en travl hverdag. Noget som ikke kræver så meget af dig som læser, men det jeg vil kalde for hygge-læsning

Birgitte Amalie Thorn håber at kunne udgive flere bøger i nærmeste fremtid.

"Jeg kunne godt tænke mig at udvgive flere bøger indenfor kærlighedsgenren. Mit forlag Griffle og jeg håber, at det her kan blive til en bogserie, og jeg har allerede en synopsis liggende til en bog mere. Og så er jeg også i gang med at skrive en anden roman, der handler om kærlighed og kvindeliv sammen med en bekendt. Den er rettet til en lidt yngre målgruppe, og vi er spændt på, hvad det bliver til," siger debutanten.

Publiceret 16 May 2018 10:00

SENESTE TV